Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Dagbog

Magtens arrogance

Skrevet d. 24-02-2012 |
Rss-feed

Magtens arrogance viste igen sit sande ansigt, da et flertal i kommunalbestyrelsen afviste, at åbne op for en genforhandling om afgrænsningen af Skjern å Nationalpark. Venstre flertallet støttet af de andre borgerlige, vedtog at sende et brev til miljøministeren, hvor de afviste enhver form for genforhandling af afgrænsningen. I øvrigt et forslag, der mest af alt, minder om en landbrugspark og ikke en rigtig Nationalpark! En helt uhørt arrogance overfor øvrige erhverv og rigtig mange, helt sikkert et stort flertal af, borgere i kommunen.
Hele forløbet, helt tilbage fra 2003, har været en farce. Dengang ville nogle få indflydelsesrige landmænd, med partibogen i orden, nemlig ikke acceptere et forslag til Nationalpark, der havde langt mere natur og som ville fremme økologi og mere ekstensivt landbrug tæt på ådalen. Det skulle med andre ord være slut med en gylletank klods op ad Skjern å - med de risici, der er forbundet hermed..
Derfor gik disse indflydelsesrige landmænd til de to borgmestre og klagede deres nød. Borgmestrene og landmændene blev enige om, at det måtte der findes en løsning på... Og sådan blev det! De grønne organisationer, politiske modstandere og andre erhvervsinteresser blev sendt helt uden for enhver form for indflydelse!
I 2007 ville Venstre og de indflydelsesrige landmænd så præsentere deres forslag til "National Landbrugspark" De forventede ved den lejlighed, at de grønne organisationer ville skrive under på, at de var enige om indhold og afgrænsning. De ville de naturligvis ikke, for det havde ikke været med til at bestemme afgrænsning og indhold og var naturligvis uenig i det de blev præsenteret for. Andre erhvervsinteresser og politikere af rødlig observans, mente de, ikke der var grund til at "spilde tid" på.
Derfor er det endt, som det er! Folketinget vil naturligvis ikke acceptere en at en Landbrugspark skal have prædikat som Nationalpark - helt forståeligt!
Nu står mange erhverv og ikke mindst borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, som taber i et politisk hasardspil. Kommunen og dermed hele området går glip af enorme udviklingsmuligheder og et årligt tilskud på adskillige millioner kroner. Sådan er det, når nogle politikere hellere vil tabe hovedet, end tabe ansigt og i øvrigt er ligeglade andre end dem selv...Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 24.02.12 af  Hans M. G. Pinderup
Med det forløb og den slutning som er kommet på "Nationalpark Skjern å dal" skulle man tro at det ikke var hovedet der blev brugt, men den del som de sidder på, til at træffe den afgørelse. Ørerne har de også haft sat på "selektiv hørelse", og har kun hørt tdet som de ville.
#2 | Skrevet den 24.02.12 af  Nils Terp
Jeg besøger som Sjællænder(oprindelig Århusianer)jeres skønne område mindst 2 gange årligt. Det er fordi, der er så store naturoplevelser og "sjælemæssige" oaser hos jer. Derfor er det med nogen uro at jeg læser dit indlæg og jeg håber at mange andre end dig vil være med til at rette op på tingene. Det bedste råd er at alliere dig med "vores" folk og at, hvis du skal langt ud med budskabet, så er der mange af os der ikke lige ved hvorfor det f.eks. er "naturligvis" at noget er dete eller hint. Jeg er med dig/jer hele vejen og jeg tror miljøhensynet har fat i den lange ende.
#3 | Skrevet den 24.02.12 af  knud kornberg
Sådan er det når de borgelige er i lommen på de selvstændige erhvervsdrivende ,der er nogle der glemmer hvordan det er på den anden side af skrivebordet .Det er sjovt nok en af de ting man glemmer når man selv kommer på den anden side af bordet.En lidt tilsvarrende sag kan nævnes i nedlæggelsen af campingpladsen i Ringkøbing,det var efter min mening ren kassetænkning ,en hurtig og nem måde at tjene nogle penge på .
#4 | Skrevet den 24.02.12 af  sonja Haagensen
Medens I sad til byrådsmøde, kunne vi andre se tv midtvest hvormange følgevirkninger thy har fået til at blomstre efter at de har fået nationalparken som trækplaster
Borgmesteren er nået fra Hvide Sande til Ringkøbing og kan ikke magte mere
#5 | Skrevet den 19.11.13 af  YJJPsdyH
Fake Hublot Watches A further trait of the genuine Rolex view could be the practically invisible laser-etched crown emblem on the inside of your crystal in the 6 o"clock place. fake Cartier Watches Replica Rolex Watches A handful of duplicate Rolex watches have this etching fake Cartier Watches Fake Tag Heuer , but it is generally smaller sized and less distinctive than on an authentic Rolex view Fake Hublot Watches .
#6 | Skrevet den 02.01.14 af  ekwhbeKh
Casio Edifice watches are developed for the craze aware guy who even now expects outstanding characteristics from his observe. Sleek replica bvlgari watches outlet, replica tag heuer watches‎ decrease profile Edifice watches give genuine chronograph styling despite the fact that preserving characteristics these as h2o resistance, patek philippe fake watches day demonstrate and 24 hour clocks. Casio also make a exceptional in search of line of digital watches with analog faces for that old fashioned man who demands superior superb and precision in his watches patek philippe fake rolex duplicate watches http://www.actoverco.com/bvlgari/ . Regardless of what style you choose, you"ll be able to be positive that Casio mens watches are challenging and sturdy lots of for one of the most active men faux rolex watches .