Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Se på din kommune som en helhed

Skrevet d. 10-11-2021 |
Rss-feed
Niels Rasmussen, Byrådskandidat for SF, Svinget 8, Tarm:
I min verden har valgdag altid været en festdag, og jeg sætter stor pris på ugerne op til et valg, fordi det er en kærkommen lejlighed til at komme ud at møde vælgere i enhver krog af kommunen - både dem som man er enig og uenig med.
Valgturneen denne gang giver dog også anledning til bekymring for, om vi er ved at sætte sammenhængskraften i vores kommune over styr. At det for nogle kandidater kommer til at handle om at gøre hoserne grønne hos enkeltgrupper, der er for eller imod det ene og det andet, eller at please netop det lokalområde, hvor man er opstillet.
Til nytår er det 15 år siden, at kommunalreformen trådte i kraft, og Ringkøbing-Skjern Kommune tog over efter Skjern, Egvad, Holmsland, Ringkøbing og Videbæk kommuner. Reformen blev gennemført i erkendelse af, at de daværende kommuner var for små til at sikre en forsvarlig og ensartet service på blandt andet social- og beskæftigelsesområdet, og at en kommune skulle have en vis størrelse for at overtage mange af de opgaver, som amtsrådene tidligere havde.
Det er der ikke ændret på i hverken denne eller forrige byrådsperiode, og det bliver der heller ikke i fremtiden. I Ringkøbing-Skjern Kommune trækker vi på samme hammel, om man bor i by eller på land, i nord eller syg, og vi er nødt til at se på tingene over en bred kam, når vi afgiver løfter, og når vi hvert år skal prioritere og sammensætte et nyt budget.
Det går bare ikke, at nogle vælger en sognerådskultur, hvor skyklapperne er så store, at de ikke kan se ud bygrænsen eller det nærmeste markskel.
Ringkøbing-Skjern Kommune har kun en fremtid, hvis vi alle ser på kommunen som en helhed.

Gå tilbage til oversigten