Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Hvorfor?

Skrevet d. 30-09-2020 |
Rss-feed
Hvorfor denne hastværk med at sende solcelleprojekter i høring nu?
Jeg undrer mig over, at vi ikke giver os tid til at lave en samlet plan for, hvor vi vil have solceller i vores kommune. Det er en politisk opgave og der er plads til solcelleanlæg i vores kommune. Det skal ikke være lodsejere og projektmagere, der skal bestemme det! De har kun een interesse - penge og har udvist ligegyldighed over naborne til projekterne. Men, de kommer selvfølgelig heller ikke til selv at bo med udsigt til anlæggene...
På udvalgsmødet igår, blev 3 projekter med et samlet areal på næsten 700 ha foreslået sendt i høring.
Vi har i udvalget aftalt, at vi skal på tur rundt i kommenen for at se på egnede steder. Hvorfor kan man ikke vente, til vi har været på den tur?
Borgerinddragelsen er vigtig. De skal kunne se sig selv i et område med solceller. Et godt eksempel på borgerinddragelse, er Energiforeningen Dejbjerg, Stauning og Lem. De har dannet en forening med 300 medlemmer. De har lavet et sobert og grundigt forarbejde med, hvor de ønskede solcellerne placeret. Desværre har deres holdninger og konstrutive input ikke fået den behandling, de fortjener - hvorfor mon?
Solceller og beskyttelse af drikkevand er en god kombination. Hvorfor venter vi ikke med planlægning af solcelleanlæg indtil vi har overblikket over, hvor der er behov for den beskyttelse? I dag er der konstateret rester af sprøjtegifte i hver 3. drikkevandsboring i Ringkøbing-Skjern Kommune!

Gå tilbage til oversigten