Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Søndervig og en ridehal i Hørsholm

Skrevet d. 16-08-2020 |
Rss-feed

 

Af Niels Rasmussen, byrådsmedlem for SF, Svinget 8, Tarm: 

Hvad har udviklingen af Søndervig til fælles med en ridehal i Hørsholm 

Spørgsmålet er højaktuelt, inden vi samles til byrådsmøde i Ringkøbing-Skjern Kommune på tirsdag, hvor nogle af byrådets medlemmer endnu en gang er ved at lade sig forlede af rådgivningen fra en advokat, uden at der stilles kritiske spørgsmål ved svaret. 

Nu nåede advokaten ret behændigt frem til samme konklusion som dem, der bestilte rapport en, havde i forvejen, og så er det jo nemt at lukke øjnene for, at vi er i gang med at blande æbler med (heste)pærer. Modstanderneaf eta bleringen af en ny dagligforretning i Søndervig vil nemlig ikke være med til at ændre plangrundlaget for Nyhavn, så der her kan opføres en dagligvareforretning. De hæfter sig nu ved, at en "uvildig" advokat har henvist til en Højesteretsdom, hvor Hørsholm Kommune fik underkendt en lokalplan, da man på tilsvarende vis ville give grønt lys til opførelse af en ny ridehal. 

Det er Erhvervsstyrelsen, der har anvist metoden med først at ændre et landzoneareal til boligområde i byzone for herefter at ændre kvarterets status til centerområde. Om øvelsen er en omgåelse af reglerne, vilafhænge af et individuelt skøn, meddeler samme styrelse. 

Jeg er samtidig overbevist om, at Salling Group, der vil opføre Netto-forretningen, har undersøgt tingene, inden de fortæller os, at vi på bare to år kan ændre plangrundlaget uden problemer. Det vil derfor klæde kommunen,at man havde gennemført en mere grundig undersøgelse og tjekket, om der kun findes denne ene afgørelse fra Hørsholm, eller om der også findes eksempler på,at tingene er kørt helt uproblematisk, fordi netop byudvikling - i modsætningtil ridehaller - er af stor samfundsmæssig betydning. 

Hvis Salling Group vurderer, at en planlovsændring kan gennemføres på to år og selv vil tage det bøvl og de omkostninger, der følger med, så giv dem dog en chance. Hvis Erhvervsstyrelsen imod min forventning vender tomlen nedad for planlovsændringen, så lander vi den der. Ingen har sagt, at vi nødvendigvis altid skal kaste os ud i milliondyre retssager, hvor der på forhånd er en minimal chance for at vinde. 

Søndervigs fremtidsudvikling er i hvert fald for vigtig til, at vi uden videre smider håndklædet i ringen. For SF handler dette her nemlig ikke om hverken den ene eller anden købmand eller dagligvarekæde, men om at sikre et af vores mest populære turistområder, at der kan indkøbes dagligvarer på samme markedsvilkår som i resten af landet. Samtidig får vi løst behovet for en større bymidte. 

Det er i øvrigt en holdning, der ligger helt på linje medflere af de borgere i Søndervig, som jeg har været i kontakt med hen over sommeren.



Gå tilbage til oversigten