Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Byråd skal fremtidssikre turismen i Søndervig

Skrevet d. 11-08-2020 |
Rss-feed

 

Af byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), Svinget 8, Tarm:

Som byrådsmedlemmer har vi en forpligtelse til ikke bare at skele henimod det næste kommunalvalg, men også til at lægge overordnede og langsigtede strategier for erhvervsudviklingen i vores kommune, herunder turismen.

Og det er lige præcis det, som det handler om, når byrådet forhåbentlig tilsidesætter den modstand mod planerne om at etablere en Netto-butik på Nyhavn-arealet i Søndervig. Politisk vil det også klæde os godt at følge et enigt Teknik og Miljøudvalget og de positive vinde, der tidligere blæste i Økonomiudvalget omkring Salling Groups projekt.

Der er nu engang os politikere, der bestemmer, og det har været forstemmende at følge processen - at kommunen nærmest forsøger at skræmme Salling Group væk fra Søndervig. Nogle mener tilsyneladende, at nye forretninger i Søndervig skal mases ind i det eksisterende butiks område, uagtet at dette vil skabe et endnu større trafikkaos end det, der allerede er i byen i ikke mindste højsæsonen.

Vores opgave som byråd er at udvide Søndervigs bycenterområde, så vi også i fremtiden kan afvikle handel og trafik på en ordentlig måde. Søndervig er allerede nu et populært feriemål, og med opførelsen af et Lalandia og 500 ferieboliger vil der komme endnu mere tryk på.Derfor er det rettidig omhu, hvis byrådet allerede nu får ændret plangrundlaget, så det såkaldte Nyhavn-areal flyttes til byzone. Her får vi ikke bare plads til en dagligvareforretning, men også andre faciliteter samt alle de mange flere biler, som kommer i kølvandet på Lalandia.

Erhvervsstyrelsen har allerede anvist, hvordan Ringkøbing-Skjern Kommune kan overføre det pågældende areal til boligformål i byzone og herefter ændre kommuneplanen og anvende området som centerområde.

Hvis Salling Groups rådgivere er overbeviste om, at øvelsen er helt inden for lovens og mulighedernes rammer, må vi gå ud fra, at SallingGroup også indstillet på at tage både det bøvl og de omkostninger, der følger med denne proces. Ifølge Salling Group vil det tage 2 år at få plangrundlaget på plads, og skulle det også tage længere tid, så gør det ikke noget. Husk på,at vores beslutninger skal række langt ud i fremtiden.

Nu plejer flertallet i Ringkøbing-Skjern Kommune ikke at hænge sig i lovmæssige bagateller, når det handler om udnyttelse af landzonearealer, men i lige præcis denne sag har nogle byrådsmedlemmer fra starten strakt hænderne opgivende i vejret, vel vidende at denne passive holdning betyder, at der også i fremtiden kun vil være en købmand til at betjene de mange tusinde gæster i Søndervig.

På kort sigt vil købmanden givetvis være begejstret, hvis vi vælger at sidde på hænderne. Men, vi skal som politikere også tilgodese Søndervigs øvrige forretningsdrivende og restauratører. Købmanden er jo ikke den eneste, der taber omsætning, når Søndervigs feriegæster kører udenbys i jagten på konkurrencedygtige priser på dagligvarer.



Gå tilbage til oversigten