Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Behøver vi virkelig vildlede vores borgere?

Skrevet d. 08-04-2017 |
Rss-feed

 

Af Niels Rasmussen, byrådsmedlem for SF, Svinget 8, Tarm:

Borgmester Iver Enevoldsen leger med ilden, når han går i medierne og får det til at fremstå, som om Ringkøbing-Skjern Kommune er blevet frikendt af EU-Kommissionen i den såkaldte fibersag. Nu risikerer vi nemlig, at EU-Kommissionen genoptager klagesagen og afslutter den, så selv borgmesteren kan forstå det.

Sandheden er nemlig, at Ringkøbing-Skjern Kommune er sluppet med skrækken og en skarp advarsel i bredbåndssagen, og at vi fortsat er under skærpet tilsyn af konkurrencekommissionens embedsmænd i Bruxelles.

Jeg ved ikke, hvad borgmesteren og hans nære embedsmænd sad og drømte om i byrådssalen, mens kommunens advokat, Michael Honoré, redegjorde for de faktiske kendsgerninger omkring vort bredbåndsudbud. Jeg var i hvert fald ikke i tvivl om, at vi har brudt adskillige konkurrenceregler, og at vi ene og alene slipper for videre tiltale og måske en kæmpebøde, fordi klagerne greb ind, inden borgmesteren fik sendt statskroner videre til Eniig og RAH.

Nu er man som opposition i kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune ikke forvænt med at få mere at vide om sagerne end den smule, der ryger igennem borgmesterkontorets filter, så jeg tillod mig at bede om en kopi af den afgørelse, som EU Kommissionen har truffet. Ikke bare for at tilfredsstille min egen nysgerrighed, men fordi borgerne i min kommune fortjener at få klar besked - og ikke bare borgmesterens fortolkninger af sandheden.

I afgørelsen fra EU-Kommissionen fremgår det helt klart, at man udelukkende har undladt at træffe en formel afgørelse om vores overtrædelser af EU's konkurrenceregler, fordi vi har trukket følehornene til os i tide og annulleret kontrakten med Eniig og RAH.

Teleindustrien, der var en af de to klagere, har efterfølgende i Berlingske Tidende betegnet det som "grotesk" og "groft misvisende", at borgmesteren forsøger at tegne et billede af, at vi som kommune er blevet frikendt. Teleindustrien kalder det en fordrejning af sandheden at udlægge kommissionens afgørelse, som om kommunen ikke har gjort noget galt.

At Iver Enevoldsen er parat til at gå planken ud i både denne og de andre tabersager, han tumler med, kan ikke overraske. Men jeg undrer mig over, at der hverken blandt partifæller eller i støttepartier er folk, der siger, at nu må nok være nok. At nu må det være slut med at vildlede og misinformere vores borgere.

Jeg er ikke tvivl om, at alt kommer for en dag - også inden kommunalvalget til november. Så er det vælgernes tur, og de er altså ikke så nemme at narre, som nogle åbenbart bilder sig selv ind.Gå tilbage til oversigten