Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Politiet efterforsker sag

Skrevet d. 16-06-2016 |
Rss-feed

 

Midt- og Vestjyllands Politi reagerer efter blot få dage på SF-politikeren Niels Rasmussens politianmeldelse af Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester, Iver Enevoldsen (V), kommunaldirektør Niels-Erik Kjærgaard og jurist Erna Pilgaard.

- Jeg blev kontaktet af politiet torsdag formiddag, og de har været her i mit hjem over middag og afhørt mig i forbindelse med min anmeldelse af kommunens brud på brevhemmeligheden, så der ikke hersker tvivl om, at jeg protesterede mod deres planer om at gennemlæse 78 af mine private mails, siger Niels Rasmussen.

Han hæfter sig ved, at en stribe juridiske eksperter i diverse medier har bekræftet ham i, at kommunen med sin heksejagt klart har overtrådt lovgivningen.

- Borgere og journalister skal kunne henvende sig til politikere i fuld fortrolighed. På Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside anfører man kun min kommunemail og ikke min private mail, fordi det er den, borgerne skal anvende for at komme i kontakt med de folkevalgte – også i sager af fortrolig karakter.

- Samtidig blev jeg mistænkt for at have brudt min tavshedspligt og dermed for at have overtrådt straffeloven. Det er en forbrydelse, der kan give op til 6 måneder og i nogle tilfælde op til 2 års fængsel. Men det er ikke hverken borgmesteren, kommunaldirektøren eller en jurist’ opgave at efterforske den slags. Det er politiets.

Ifølge Niels Rasmussen er de 3 mails, som han fik fra kommunens ledelse om den planlagte og gennemførte krænkelse af brevhemmeligheden så utvetydige, at det ligner en ren tilståelsessag:

- Jeg hørte en ekspert i radioen, der vurderede, at politiet formentlig ville taksere deres forbrydelse til en bøde. Det vil efter min mening være alt for billigt set i forhold til i hvert fald borgmesteren og kommunaldirektøren. Deres motiv har helt klart været politisk, og den ulovlige gennemlæsning af mine mails og truslen om en sag om brud på tavshedspligten er endnu et forsøg at stække mig som opposition.

- Det gælder ikke bare omkring bredbåndudbuddet, hvor de forsøger at dække over en rigtig dårlig sag, men også i forhold til andre sager, som jeg har stillet spørgsmålstegn ved. Enevoldsen og Kjærgaard bør derfor en tur i byretten og stå ansigt til ansigt med en dommer. Så er der en chance for, at det går op for dem, at loven også gælder i vores del af Vestjylland, siger Niels Rasmussen.

For yderligere oplysninger kontakt Niels Rasmussen på tlf. 2140 1333.Gå tilbage til oversigten