Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Ærlighed eller politiske spin?

Skrevet d. 19-09-2012 |
Rss-feed
Ærlighed varer længst. Politisk spin afslørers før eller siden. Derfor er det vigtigt, at borgerne får kendskab til baggrunden for politiske partiers stillingtagen. Det var en noget besynderlig oplevelse at være med til 1. behandling af kommunens budget.
Her havde tre partier meget travlt med at fortælle, hvor meget det havde fået, for at gå med i et forlig med Venstre. Det klinger imidlertid meget hult, når man kender baggrunden for, at de tre partier indgår i forliget. Det burde de have fortalt borgerne, men undlod det behændigt - det er det, man kalder politisk spin! Det havde klædt de tre partier at være ærlige!
Ser man på baggrunden, som var borgmesterens oplæg, ja så fik de 3 partier stort set intet! Blot nogle hensigtserklæringer om gæstedagpleje, besparelse på Viden og Strategiafdelingen og så lidt parterapi. Indrømmelser, som formentlig ikke bliver til noget i den form, det var ønsket...
Det rækker ikke til at få genoprettet kommunens økonomi. Derfor kommer de samme partier også næste år til, at komme med endnu mere politisk spin for at skjule, det manglende politiske mod til at handle. Modet til at være ærlig, vil formentlig svigte, et par måneder før valget til den nye kommunalbestyrelse.
I SF - kommer vi ved et oplæg til budget, som vil forbedre den kommunale service til gavn for borgerne. Et budget, som samtidig tager fat på en helt nødvendig genopretning af kommunens økonomi, som er kørt i sænk af det store flertal! Vi vil, at børn der har behov for støtte, får det af veluddannede og erfarne medarbejdere - at normeringerne i ældreomsorgen ikke udhules, men forbedres - at det bliver slut casino budgetteringen og meget, meget mere. Vores budgetoplæg offentligøres inden for den næste uge - så bliver der syn for sagen... 

Gå tilbage til oversigten