Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Taler i anledning af Blå Flag i Skaven og i Bork

Skrevet d. 17-07-2004 |
Rss-feed
Taler i anledning af Blå Flag i Skaven og i Bork Skaven

Tak for invitationen til at modtage det Blå Flag.

Det er fuldt ud fortjent at I her i Skaven for 4. gang i træk får hejst det blå flag. Det vidner om at I værner om området. I sikrer:

  • Ø at der er en ren strand, 
  • at der er et godt badevand, 
  • at hele området bliver holdt pæn og ren
  • at der hvert år bliver taget nye initiativer til at forbedre miljøet her.

Der er gang i udviklingen herude.

Siden sidste år, er det bygget mange nye sommerhuse og flere er på vej. Cafeteriet herovre har udvidet og har fået lavet en flot udsigt for kunderne. Vi har i Teknik- og miljøudvalget modtaget ansøgning om at lave en ”potter golfbane” herude.

Alt sammen initiativer I har taget og realiseret. Flot gjort.

De sidste par år jeg har været her for at hejse det Blå Flag, er jeg blevet spurgt: ”Og… hva’ gør så kommunen for området?”

Se… Det var jo et ubehageligt spørgsmål!

Sidste år lovede jeg at vi ville gøre noget ved toiletfaciliteterne og i den forbindelse forbedre faciliteterne for de efterhånden mange surfere der kommer her.

Så i år har jeg det helt godt med at kunne sige, at disse planer realiseres i år. Dermed medvirker kommunen også til at forbedre miljøet og faciliteterne i området.

Der er lavet tegninger som I har haft mulighed for at komme med bemærkninger til.

Til sidst vil jeg sige tak for det gode samarbejde vi har haft i det forløbne og ser frem til at vi i fællesskab kan videreudvikle Skaven Strand.

Bork

Tak for invitationen til at hejse til ”Blå Flag for Havne her” i Bork.

Det er 1. gang at vi i kommunen har fornøjelsen at gøre det. Jeg håber, at det bliver til en tradition så vi år efter år kan hejse dette flag.

For at være værdige til det ”Blå Flag for Havne” - er der nogle kriterier man skal leve op til. Det er bl.a.:

  • at havnens brugere skal informeres om miljørigtig adfærd
  • at man skal kunne komme af med sit affald på en forsvarlig måde og at der er mulighed for affaldssortering
  • at havnens bygninger og udstyr skal være vedligeholdt
  • de sanitære forhold skal være i orden
  • sikkerheds- og redningsudstyr skal være i orden.

Disse kriterier lever I fuldt ud op til her i havnen og fortjener dermed at kunne få hejst det Blå Flag i år.

I det hele taget er Bork jo et område med gang i.

Der bliver i denne tid bygget rigtig mange nye sommerhuse, hvilket vil medføre endnu mere aktivitet her på havnen. Derfor er vi også i samarbejde med ejer og brugerforeningerne herude i gang med at drøfte en havneudvidelse. Det hænger også sammen med, at der er nogle der har vist interesse for at placere husbåde her.

Udenfor havnearealerne, er der initiativer i gang med at få etableret et aktivitetscenter med bl.a. hoppeloppeland. Et initiativ, som jeg tror, vil være med til at gøre området endnu mere attraktiv.

I det forløbne halvår har vi haft møder om disse initiativer. Jeg vil godt benytte lejligheden her til at takke jer for det samarbejde vi har haft. Det har været en fornøjelse at opleve det ”drive” der i Jer her i Bork. Det er dejligt at mærke at I står sammen om de kommende initiativer.

Held og lykke med flaget – og på forhåbentlig gensyn næste år.

Niels Rasmussen
Formand for Teknik- og miljø i Egvad KommuneGå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 14.11.13 af  bLWUDKRL
rolex replica watches for sale For those who visit the regional markets whilst holidaying overseas you"ll undoubtedly see stalls on stalls of replica Rolex watches at an very eye-catching price Fake Tag Heuer Watches Fake Hublot Watches Fake Hublot Watches for sale Replica Rolex Watches . Numerous tourists assume they have found a cut price - and through the time they have stepped off the plane on their own journey property the observe has stopped functioning.
#2 | Skrevet den 06.01.14 af  mzjtDxzt
copy panerai watches Look that flat very well scuff marks. faux rolex watches yet, replica tag heuer online You should invest a bit longer, In the event a a lot more or higher leading scrapes.