Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Bemærkninger budget 2019

Skrevet d. 12-10-2018 |
Rss-feed

På sundhed og Omsorger der grund til at glæde sig over:

1. Kompenseres for nogle af de udgifter, der sker på grundaf opgaveglidning og flere borgere til området

2. Plads til forbedringer bl.a. mht.: A) linnedskift - obspå, at det er et mindre beløb, der er afsat, så derfor kan det ikke blive, hveranden uge. Jf. høringssvar fra FAGmed. B) Klippekortsordning i hjemmeplejen. C)Dysfagi - et forebyggende tiltag, som hjælper mennesker med synkebesvær

3. Den konstruktive dialog der kommet med ældrerådet

På Handicap ogPsykiatriområdet er der grund til at være meget opmærksom, ja, endda tændeadvarselslampen.

1. Demografi - tilgangen til området stiger, hvilket erkendt. Men budgettet fremskrives ikke med det nødvendige beløb. Det må ikke gåud over det nuværende serviceniveau. Kan man ikke holde rammen - på grund afdemografien, ja, så må man komme og bede om en tillægsbevilling.

2. Området er generelt presset. Vi skal være glade for, atvi har dygtige, dedikerede og kompetente medarbejdere, der gør en fantastiskindsats trods meget snæver økonomisk ramme på området. HovedMed udtalelse omarbejdspresset - 60%. Vi skal passe på vores medarbejdere. Ikke godt, hvis vifår historier som den fra en daginstitution i Nr.Snede.

3. Høringssvarene fra FagMED og Handicaprådet tænder da ogsåadvarselslamperne og med rette. Der er med undtagelse af sidste år, som varvalgår, sket mange nedskæringer på området. Det mærkes og det er også detilkendegivelser om at området er presset, der kommer fra pårørende og ansatte,nå vi sidder til møder med dem.

På Teknik ogmiljøområdet er der trods tilførelse af midler, store udfordringer med atholde vejkapitalen. Der bliver ganske enkelt flere huller i vejene og samtidiger vi udfordret af, at flere af vore veje har behov for udvidelser - grundettunge køretøjer.

Vi kan glæde os over, at vi får gode tilbagemeldinger påservice, vores forvaltning yder erhvervslivet, når det gælder sagsbehandling.Det er vigtigt, vi holder fast i den. Hurtig sagsbehandling er en kommunalkerneopgave. Derfor skal vi sikre, de ressourcer, vi bruger på erhvervslivet -primært - går netop til den sagsbehandling.

Det er meget oppe i tiden at prale med placeringer pådiverse undersøgelser. På Handicap og Psykiatri ligger vi nr. 1

Vi er nemlig den kommune der bruger mindst på området!!!




Gå tilbage til oversigten