Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Demokrati er ikke en politisk studehandel

Skrevet d. 06-09-2017 |
Rss-feed

Af Niels Rasmussen, byrådsmedlem for SF, Svinget 8, Tarm:

Tak for alle de positive tilkendegivelser, som jeg har fået, efter at jeg har indbragt den såkaldte mailsag for Menneskerettighedsdomstolen.

Også tak til dem som antyder, at min klage blot er et billigt valgkneb. Det giver mig nemlig anledning til at forklare, at man ikke uden videre kradser et par ord ned på papir og regner med, at tingene kører af sig selv i Strasbourg.

Jeg har med venners hjælp forsøgt at underbygge min klage, så den opfylder de formelle krav fra domstolen, hvor man ligefrem kan afvise en klage, hvis den ikke er skrevet i 12 punkts typer og forsynet med sidetal. Lige nu venter jeg derfor spændt på, om man overhovedet vil anerkende min klage.

Jeg er sikker på, at det kun er de færreste, der vil bruge så meget tid på sådan en sag, hvis det blot handlede om at score en ekstra stemme eller to. Og dét handler det heller ikke om for mig. Jeg har siden barnsben haft stor respekt for det danske demokrati og ser bekymret til, at der rundt om i verden sidder oppositionspolitikere i fængsel, fordi det hos dem er den stærkeste, der laver reglerne.

Sådan er det ikke i Danmark, og sådan må det aldrig nogensinde blive - heller ikke i Ringkøbing-Skjern Kommune. Jeg ved godt, at både kommunaldirektøren og den jurist, der hjalp borgmesteren med at bryde straffeloven, grundloven og menneskerettighedskonventionens bestemmelser om brevhemmelighed, er gået på pension, og jeg er klar over, at borgmesteren kører på det sidste borgmestervers.

Men det er for demokratiets skyld vigtigt at få fastslået, at loven gælder for alle her til lands, uanset om de er arbejdsmænd, skolelærere som jeg eller borgmester i Vestjylland.

Jeg ser frem til, at indenrigs- og økonominister Simon Emil Ammitzbøll fremsætter et lovforslag, så selv de mest tonedøve borgmestre kan forstå, at man under ingen omstændigheder læser i byrådsmedlemmers elektroniske post - og da slet ikke kritiske oppositionspolitikeres.

Hvorfor er det så stadig så vigtigt for mig at få borgmesteren og 2 nu pensionerede embedsmænd stillet for en domstol? Svaret er enkelt. Uanset om en minister lukker nok så mange huller i hegnet, vil der altid være en eller anden borgmester, der med hjælp fra sit embedsværk er parat sin at misbruge sin magt og prøve at finde nye huller. Ikke mindst når man som nu har Rigsadvokatens ord for, at man kan slippe ustraffet af sted med det. Demokrati er ikke og må aldrig blive en politisk studehandel!Gå tilbage til oversigten