Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

UDTALELSE - Fiberskandalen

Skrevet d. 15-08-2017 |
Rss-feed

 

 

Af byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) Ringkøbing-Skjern Kommune

 

Jeg har ligesom de øvrige byrådsmedlemmer i Ringkøbing-Skjern Kommune fået en orientering om fiber-skandalen på byrådsmødet tirsdag aften. Det var en fortrolig orientering uden for dagsorden, som blev givet på det lukkede møde, og jeg kan derfor ikke oplyse noget som helst fra denne drøftelse. Formen betyder, at der formentlig heller ikke er ført noget som helst til referat, som offentligheden kan få indblik i. 

Men jeg ikke tilfreds med de svar, der blev givet, og jeg agter at forfølge sagen dels gennem anmodninger om aktindsigt og gennem endnu flere spørgsmål på efterårets byrådsmøder. 

Her er de spørgsmål, som jeg forud for byrådsmødet sendte til borgmester Iver Enevoldsen: 

Jeg efterspørger, at borgmesteren på førstkommende byrådsmøde giver en grundig redegørelse for det forlig, som RKSK ifølge medierne har indgået med RAH/Eniig. 

Samtidig ønsker jeg svar på, at hvad fibersagen nu beløber sig til i omkostninger til advokatfirma, erstatninger etc. 

Hvor er disse udgiftsposter bogført hos kommunen 

Hvis beløbene er trukket af kassebeholdningen, hvor forestiller borgmesteren/ledelsen sig, at der skal ske tilsvarende besparelser på næste års budget. 

Jeg efterspørger samtidig en grundig forklaring på, at RKSK trods rådgivning fra advokatfirmaet Bech-Bruun har set sig nødsaget til at aflyse den tekniske kortlægning forud for et nyt bredbåndsudbud. Jeg ønsker at få af- eller bekræftet forlydender i pressen om, at det annoncerede materiale ikke levede op til de lovmæssige rammer for den type udbud. 

Jeg ønsker endvidere at få borgmesteren/ledelsens garanti for, at den kortlægning, der nu gennemføres, er i overensstemmelse med lovgivningen og EU bestemmelser. Jeg har kunnet konstatere gennem mails og dagspressen, at der fortsat stilles spørgsmålstegn ved, om vi er grundige og seriøse nok under dette kortlægningsarbejde?Gå tilbage til oversigten