Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

SF'er kræver besked om bredbånds-skandalen

Skrevet d. 14-08-2017 |
Rss-feed

 

Byrådsmedlem Niels Rasmussen mener, at både byrådet og befolkningen skal have klar besked om fibersagen og om de fejl, der allerede er begået i den tekniske kortlægning, som skal bare vejen for et nyt udbud.

Hvordan det kommer til at foregå, ved byrådsmedlem Niels Rasmussen ikke. Men SF'eren har i hvert fald fået borgmester Iver Enevoldsens ord for, at han og det øvrige byråd på tirsdagens byrådsmøde får en orientering om både fiber-forliget og det fremadrettede arbejde med at lave et nyt bredbåndsudbud i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Sagen er ikke på dagsordenen, så borgmesteren vil formentlig smyge sig uden om referatpligten med en uformel orientering. Uanset hvad, så fortjener befolkningen at få klar besked om baggrunden for, at vi indgået et forlig med Eniig om en erstatning på 8 millioner kr. for som kompensation for, at vi har ophævet bredbåndskontrakten.

- Desuden bør byrådet og især skatteyderne vide, hvad fiber-skandalen indtil videre er løbet op i med erstatning, advokater og hvad ved jeg. Det er jo dem, der skal betale regningen, siger Niels Rasmussen.

Spørgsmålet om millionudgifterne til det kuldsejlede fiberudbud er ikke mindst aktuelt lige nu, hvor man lægger an til budgetforhandlinger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Niels Rasmussen vil derfor også vide, om udgifterne er betalt med ekstra træk fra kommunekassen, og hvem der skal holde for med ekstra besparelser næste år for at få fyldt dette hul.

På tirsdagens byrådsmøde vil der endvidere være fokus på det nye bredbåndsudbud. Niels Rasmussen ønsker at få redegjort for de nærmere omstændigheder, efter at Ringkøbing-Skjern Kommune har aflyst den tekniske kortlægning og annonceret et nyt med deadline i september.

- Her ved vi heller ikke andet, end hvad der har været nævnt i dagspressen. Vi har fået rådgivning fra advokatfirmaet Bech-Bruun, og jeg ønsker at få af- eller bekræftet forlydender i pressen om, at det annoncerede materiale på trods af rådgivningen ikke levede op til de lovmæssige rammer for den type udbud. 

- Samtidig ønsker jeg at få borgmesterens garanti for, at den kortlægning, der nu gennemføres, er i overensstemmelse med lovgivningen og EU bestemmelser. Jeg har kunnet konstatere gennem mails og dagspressen, at der også stilles spørgsmålstegn ved lovligheden at dette kortlægningsarbejde, siger Niels Rasmussen.

 

 

For yderligere oplysninger kontakt Niels Rasmussen på tlf. 2140 1333.Gå tilbage til oversigten