Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Statsadvokaten sætter demokratiet på udsalg

Skrevet d. 17-05-2017 |
Rss-feed

 

 

Det var med stærk hovedrysten, at byrådsmedlem for SF i Ringkøbing-Skjern Kommune, Niels Rasmussen, onsdag aften læste, at statsadvokaten frafalder alle sigtelser mod kommunens borgmester Iver Enevoldsen og flere ledende embedsmænd i den såkaldte mailsag.

 

Niels Rasmussen anmeldte for et år siden borgmester Iver Enevoldsen, kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard og jurist Erna Pilgaard for at have brudt såvel straffelovens som grundlovens bestemmer om brevhemmelighed. Statsadvokaten i Viborg anfører dog i brevet til Niels Rasmussen, at han også er ansat som lærer ved kommunen, og at kommunens mailregler derfor også omfatter hans politiske virke.

 

- For det første bunder statsadvokatens afgørelse i flere forkerte oplysninger, som politiet har modtaget fra kommunen, men åbenbart ikke har ønsket at efterprøve. For det andet finder jeg det urimeligt, at borgere ikke kan kontakte socialudvalgsmedlem Niels Rasmussen i fuld fortrolighed, fordi jeg også er skolelærer Niels Rasmussen.

 

- Hvis denne afgørelse får lov at stå til troende, er der frit slag for borgmestre og ministre til at gennemse udvalgsmedlemmers post, ikke mindst hvis de også er ansat som eller har orlov fra en stilling i det offentlige.  Og hvad vil de så gøre. Man kan fyre en offentlig ansat, men man kan ikke fyre en politiker.

 

- Endelig skal man huske på, at ingen af de to andre, som jeg mailede med, eller flere af de øvrige byrådsmedlemmer, som også fik gennemset deres elektroniske post, ikke er offentlig ansatte, og deres rettigheder er krænket lige så meget som mine rettigheder, siger Niels Rasmussen og bebuder, at afgørelsen bliver indklaget for Rigsadvokaten.

 

- Anklagemyndigheden sætter med sin mangelfulde efterforskning og fejlagtige slutninger vort demokrati på udsalg, eller også har man bare forsøgt at få flyttet aben over på Rigsadvokatens skuldre. Hvorfor kan man kun gisne om, siger SF-politikeren fra Tarm.

 

Som nævnt ovenfor, beror anklagemyndighedens frafald af sagen mod borgmester og embedsmænd på flere faktuelle fejl:

- Der henvises i afgørelsen til, at kommunens mailregler også gælder for politikere, men der står intet om disse forhold i de velkomstmapper, som udleveres til byrådets medlemmer ved en ny byrådsperiode eller i noget af det andet skriftlige materiale, som jeg har modtaget.  

- Statsadvokaten vurderer endvidere, at borgmesteren har hjemmel til at gennemlæse mail på grund af en konkret mistanke om en læk i Økonomiudvalget efter et møde den 24. maj 2016, men hvorfor læser de så min post. Jeg sidder slet ikke i Økonomiudvalget, siger Niels Rasmussen.

 

For yderligere oplysninger kontakt byrådsmedlem Niels Rasmussen på tlf.  21401333 eller mail: niels@niels-rasmussen.dk. Det er min private mail, så man trygt skrive til denne mailbox.Gå tilbage til oversigten