Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Helle-sagen bør have et politisk efterspil

Skrevet d. 29-04-2017 |
Rss-feed

Ringkøbing-Skjern Kommune har i Helle-sagen set stort på de nationale regler, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet har borgerne nemlig krav på at få en professionel, værdig og kvalificeret behandling.

SF i Ringkøbing-Skjern Byråd hilser med tilfredshed, at der nu er kommet et politisk flertal for at give et værdigt og kvalificeret tilbud til Helle Filsø Madsen. Men sagen bør også have et politisk efterspil, mener partiet.
- Hvor blev jeg glad, da jeg lørdag formiddag hørte om Venstres kovending til spørgsmålet om behandlingstilbud til Helle Filsø Madsen. Uanset om jeg var lodret uenig med resten af sundheds- og socialudvalget i beslutningen om at "tilbyde" Helle en plads på plejecentret i Spjald, så er jeg stadig en del af det politiske system, der i den grad har svigtet i denne sag, og det har gjort ondt, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen.
Han bad torsdag om at få sagen løftet i byrådssalen. Sagen kommer på dagsordenen den 16. maj som et punkt på den lukkede del af mødet, men Niels Rasmussen mener, at kommunen skylder Helle og hende familie at reagere så hurtigt som muligt.
- Helle skal have et behandlingstilbud på HC Bofælleskabet i Herning Kommune, så snart de har en plads, og det vil jeg ikke stå i vejen for. Hvis det kan speede sagsbehandlingen op, trækker jeg gerne min anmodning om at få sagen på byrådsmødet, siger Niels Rasmussen, der dog lover sine kolleger i Sundheds- og Socialudvalget, at der kommer et politisk efterspil:
- For det første har jeg kunnet konstatere, at man i forvaltningen ikke har styr på, hvem der har kompetencer inden for hvad. Det var modigt og flot af lederen på Spjald Plejehjem at stå frem og erkende, at der ikke er medarbejdere på stedet med ekspertise i Huntingtons Chorea, altså den sygdom, som Helle lider.
- Men det er til gengæld for dårligt, at det sejler i visitationen. Nu skal vi sikre, at der er styr på, hvad vi kan, og hvad vi ikke kan. I de tilfælde, hvor vi må melde pas, skal borgeren allerede ved visitationen have tilbudt et bedre og mere kvalificeret tilbud uden for kommunen., siger Niels Rasmussen, der også i denne sag må minde en del kolleger om, at de handler i strid med den nationale lovgivning.
- Sundheds- og Ældreministeriet har udarbejdet kvalitetskrav, som gælder for alle landets kommuner, og som skal være offentligt tilgængelige i kommunernes pjecer og hjemmesider. Jeg ved ikke, om de er det i Ringkøbing-Skjern Kommune. Jeg vil til gengæld sørge for, at forvaltning og den politiske ledelse aldrig fremover er i tvivl om, at - og jeg citerer - "kommunens borgere får en professionel, værdig og kvalificeret behandling, hvis de får behov for hjælp og støtte", siger Niels Rasmussen.Gå tilbage til oversigten