Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Er det sniksnak eller har vi en aftale

Skrevet d. 02-02-2017 |
Rss-feed
 

Af Niels Rasmussen, byrådsmedlem for SF, Svinget 8, Tarm

Jeg må ærligt tilstå, at jeg har været skeptisk over for de oplysninger, som både kommunens ledelse og Ringkøbing-Skjern Kommunes advokat har givet byrådet i fibersagen. Men lige nu er jeg bange for, at vi ikke bare før fiberudbuddet, men også for bare 14 dage siden blev udsat for decideret misinformation fra begge parter.

Efter det seneste byrådsmøde den 17. januar sad jeg nemlig tilbage med den opfattelse, at EU-Kommissionen er villig til at lukke klagesagen mod vores kommune, når vi nu selv kaster håndklædet i ringen og indrømmer, at vi har handlet i strid med traktater og bekendtgørelser. Sker det, er vi også helt sikre på ikke også at få en bøde fra EU’s konkurrencemyndigheder.

Som bekendt bad jeg dog Tilsynet under Statsforvaltningen vurdere, om vi som byrådsmedlemmer kan stilles personligt til ansvar for de unødige millionudgifter, som vi har påført kommunen med det ulovlige udbud.

Statsforvaltningen har reageret overraskende hurtigt på min forespørgsel – uden dog at give et klart svar, om Tilsynet vil idømme os nogle sanktioner, så det ikke kun er skatteyderne, men også jeg og mine byrådskolleger, der hver skal til lommerne.

Så langt, så godt. Det er imidlertid tilsynsmyndighedernes forklaring, der er mest interessant i denne sammenhæng: ”Så vidt det er Statsforvaltningen bekendt, er Europa-Kommissionens behandling af klage over statsstøtte i forbindelse med bredbåndsudbud i Ringkøbing-Skjern ikke afsluttet” hedder det i det brev, som jeg har modtaget.

Jeg har derfor spurgt borgmesteren, om vi har lavet en aftale med Kommissionen, sådan som vores advokat hævder, eller om det hele bare var en gang sniksnak? Der er tilsyneladende ikke lavet nogen aftale, men det ved vi jo først, når byrådet har fået en officiel bekræftelse fra EU-Kommissionen.

Når jeg nu vælger også at inddrage bladets læsere og dermed skatteyderne, er det fordi, at kommunen skylder jer, at man nu begynder at give åbne og ærlige svar i stedet for at køre bredbåndsudbuddet som hemmelige orienteringssager på de lukkede byrådsmøder.Gå tilbage til oversigten