Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

En fibersag uden helte og skurke

Skrevet d. 26-01-2017 |
Rss-feed

 

Af Niels Rasmussen, byrådsmedlem for SF, Svinget 8, Tarm:

Så fik fibersagen sin foreløbige afslutning, for der vil gå en rum tid, før vi har det totale overblik og kender de økonomiske konsekvenser af hele dette forløb.

Fibersagen er en sag uden helte og skurke, og ikke én af os har grund til at hovere. Der er begået alvorlige fejl på flere punkter, og vi bør retfærdigvis få analyseret processen og lokalisere, hvor det er gået galt. Ikke for at dunke nogen oveni hovedet, men for at lære af vores fejl.

Måske skulle vi også tage en snak, om det nu også er så klogt med denne form for borgmestersager, det er nærmest kun én politiker og måske økonomiudvalget samt embedsværket, der kan gennemskue, hvad der er op og ned i denne sag, mens byrådet spises af med overfladiske efterretninger. Lovgivningsmæssigt bærer vi jo alle det samme ansvar for byrådets beslutninger, om vi hedder Iver eller Niels.

Vi står alle tilbage som tabere efter det ulovlige fiberudbud, ikke mindst kommunens skatteydere, som nu skal betale regningen for de fejl, som vi andre har begået. Vi ved endnu ikke, om der kommer en kendelse fra EU-Kommissionen, som er ledsaget af større bøde, hvilket er sædvane i konkurrencesager. Vi har brugt en million kr. på teknisk rådgivning, og den samlede regning fra det advokatfirma, som skal rydde op efter os, lander formentlig på over 5 millioner kr.

Dertil kommer erstatningskrav fra RAH-Eniig og måske de bredbåndsudbydere, som føler sig forbigået. Uanset om de får erstatning eller ej, skal vi gribe dybt i kommunens kasse for at dække vores sagsomkostninger.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvad dette her løber op, men jeg vil gerne understrege, at jeg meget hellere ville have brugt alle disse mange millioner på noget andet og bedre, nemlig at sikre, at Ringkøbing-Skjern Kommune er et godt sted at bo og blive gammel. Bredbånd er et blot ét element, men for mig er en kommunes kerneområde at sikre, at de yngste får en ordentlig pasning, at vores børn og unge får en solid skolegang, at vore familier har gode bosætningsmuligheder, at vi har et rigt og varieret udbud af kultur og sport, og at vi tager vare på vores ældre og handicappede.

Som medlem af Social- og Sundhedsudvalget har jeg i denne uge skullet forholde mig til en manko på 4,6 millioner kr. på handicap- og psykiatriområdet. Vi har åbenbart ikke taget tilstrækkelig højde for, at der konstant bliver flere og flere handicappede i vores kommune, samtidig med at vi igennem flere år har beskåret netop dette område ind til benene.

Jeg har det skidt med fibersagen, men jeg har det altså lige så skidt med, at vi også på andre områder er på hælene for ikke at have udvist rettidig omhu.Gå tilbage til oversigten