Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Fiber udbud trukket tilbage!

Skrevet d. 17-01-2017 |
Rss-feed

Så måtte borgmesteren krybe til korset og indrømme, at kommunen har overtrådt op til flere EU-regler, da man lavede et bredbåndsudbud i sommeren 2015.

Jeg indrømmer, at jeg allerede dengang burde have været meget mere på vagt over for borgmesterens og direktionens sniksnak, men jeg er glad for, at jeg tog klagerne til EU-Kommissionen alvorligt og bad om aktindsigt.

Efter at have læst 13-14.000 sider om dette udbud, var jeg ikke tvivl om, at vi var alvorligt ude at svømme, og jeg synes, at vi skylder kommunens borgere, at der placeres et politisk og administrativt ansvar. Ikke hos de ansatte, som bare har passet deres arbejde og gjort det, som de fik besked på, men hos de personer i direktionen, som udstak ordrerne. Dette kommer desværre nok ikke til at ske.

Jeg forsøger til gengæld ikke at løbe fra mit ansvar. Når vi ikke vil placere et politisk og juridisk ansvar hos kommunens ledelse, må ansvaret ligge hos byrådet som kollektiv. Derfor har jeg efter byrådsmødet den 17. januar 2017 sendt denne forespørgsel til Statsforvaltningen:

 

 

Til Statsforvaltningen, Tilsynet

Storetorv 10

6200 Aabenraa

 

Tarm, onsdag den 18. januar 2017

 

Vedr. bredbåndsudbuddet i Ringkøbing-Skjern Kommune

Undertegnede skal som byrådsmedlem for SF i Ringkøbing-Skjern Kommune anmode Statsforvaltningen om en tilkendegivelse, om jeg som kommunalbestyrelsesmedlem og enkeltperson kan gøres økonomisk ansvarlig, når EU-Kommissionen kender kommunens bredbåndsudbud fra 2015 for ulovligt.

Jeg har tidligere reageret i forhold til sagen, da jeg i juni 2016 indsendte en mindretalsudtalelse til den redegørelse, som byrådet har vedtaget omkring forløbet i bredbåndssagen. I denne redegjorde jeg for, at jeg i 2015 var med til at sende projektet i udbud blandt 3 prækvalificerede udbydere og stemte for kommunens ansøgning om 68,8 millioner kr. fra statens vækstpuljer forat skabe en økonomisk helhed om det tilbud, som vi fik fra RAH-EnergiMidt.

Gennemlæsning af 13-14.000 sider om hele processen overbeviste mig i foråret 2016 om, at vi ikke havde opfyldt kravene i EU´s konkurrencelovgivning samt en stribe andre regelsæt, hvorfor jeg som bekendt ikke kunne stemme for byrådets redegørelse til Statsforvaltningen.

Jeg forsøger ikke at flygte fra, at jeg som byrådsmedlem burde have sat mig grundigere ind i sagen i stedet for nu, hvor jeg blot fulgte indstillingerne fra borgmesteren og økonomiudvalget.

Jeg har imidlertid brug for ekstern og uvildig rådgivning fra Statsforvaltningen omkring min retsstilling i forhold til dette svigt, og hvorvidt jeg kan pålægges et juridisk og økonomisk ansvar, når EU-Kommissionen med al sandsynlig erklærer bredbåndsudbuddet ulovligt, og der evt. skal udbetales erstatning til de implicerede teleoperatører.

Jeg ser frem til Statsforvaltningens snarlige svar.

Med venlig hilsen

 

Niels Rasmussen

Byrådsmedlem for SF

Svinget 8, 6880 TarmTlf. 2140 1333. Mail: niels@niels-rasmussen.dk

 Gå tilbage til oversigten