Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Private plejehjem ramt af sparekniv

Skrevet d. 24-10-2015 |
Rss-feed
Nedskæring: Byrådets sparekniv rammer offentlige og private plejehjem. Nu lyder protest fra Stauning hvor det private plejehjem er skåret med en femtedel.

Poul Bülow pob@jv.dk

Byrådets nedskæring på det sociale område rammer hårdt. Plejehjem lukkes og sættes til salg. Boliger på plejehjem skifter status og bliver til ældrebolig. Efter byrådet har bedt forvaltningen køre efter nye retningslinjer er der blevet sparet 925.824 kr. på driften af det private plejehjem i Stauning.

 

Med den isolerede regnskabsføring er der -på ét plejehjem -sat tal på de nedskæringer, som har politisk flertal. - En så stor besparelse alene på vores lille plejehjem vækker stor undren, efterlader os med en række spørgsmål og truer uundgåeligt hjemmets videre eksistens, lyder det i et nødråb fra bestyrelsesformand Kjeld Andreasen, Stauning Friplejehjem.

 

- Nedskæringer rammer i flæng, og det kan slet ikke lade sig gøre at drive kommunens ældre-og handicapområde med den struktur og de penge, som V og S har aftalt, lyder det fra byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF). Han er tidligere formand for sundheds-og socialudvalget, men fik sparket af det nuværende flertal.

 

- Uanset hvad, så bliver flertallet i byrådet nødt til at tilføre flere penge til ældreområdet, men ind til videre er det fatalt upåagtet, at handicapområdet også er sparet til benet, lyder det fra Niels Rasmussen.

 


FAKTA Nedskæring i ældrepleje

 

Et flertal i Ringkøbing-Skjern byråd har vedtaget massive nedskæringer på ældre-og handicapområdet. Det betyder lukning af plejehjem og en ny visitation af den hjælp som tildeles ældre. Nedskæringer får også betydning for de private plejehjem. I modsætning til de kommunale plejehjem, hvor personalet tildeles som en procent, bliver hver enkelt beboer på private plejehjem tildelt afmålt service og personlig pleje.

Gå tilbage til oversigten