Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Presseklip

Skrevet d. 10-01-2014 |
Rss-feed

SF: Forsyningen sminker regnskab

Brugerbetalt: Der er fyret otte ansatte og omlagt lån for at finansiere nyt kontorhus til 120 mill. kr. og milliard til storstilet satsning på biogasværker.

Poul Bülow pob@jv.dk

Mens byrådet skal finde en halv milliard kroner i besparelser på service og omsorg er der givet grønt lys til, at forsyningsselskabet kan skrive nye regninger.

- Kort før byrådet udskiftede medlemmer af forsyningsselskabets bestyrelse blev der pludseligt afskediget otte ansatte og omlagt lån for millioner, fortæller byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), Tarm, der indtil forleden var medlem af forsyningsselskabets bestyrelse.

Selv om bestyrelsen er udskiftet var det tidligere formand Elmo Flaskager (V), der ikke opnåede valg til byrådet, som underskriver for forsyningsselskabet.

- Ledelsen af forsyningsselskabet, som reelt er styret fra borgmesterkontoret i Ringkøbing, er travlt optaget af at forklare, siger Niels Rasmussen og understreger: - Men det fremgår klart, at det er kunderne som skal betale for det nye kontorhus til 120 mill. kr. Det sker med afskedigelser, takstforhøjelser og forlængelse af lån.

- Vi har i efteråret indskrænket organisationen og nedbragt de faste omkostninger.

Det kan forekomme paradoksalt i forhold til de store investeringer, udtaler direktør Finn Jessen om afskedigelserne.

Han nåede, dagen før kommunesammenlægningen, at sikre sig en kontrakt med tre års opsigelse.
FAKTA
Forbrugerne får ny regning

To lån som Ringkøbing-Skjern Forsyning har optaget lyder på henholdsvis 60 mill. kr. og 40 mill. kr. får ekstra løbetid. Lånet var givet over 25 år, men på det sidste byrådsmøde forlænget til 40 år.

Landbrugsstøtte - om biogasanlæg

Peter L. Sørensen peso@bergske.dk

På udvalgsmødet var SF's Niels Rasmussen, den eneste der var imod de fire anlæg.

»Alle forudsætningerne er skredet, siden vi vedtog planen.

Dengang skulle gyllen føres frem i rør, nu skal vil den i høj grad medføre tung trafik på vejene. Der er økonomisk usikkerhed ved de tre sydlige anlæg, hvor RS Forsynings forbrugere risikerer ekstra udgifter. De decentrale biogasværker er et tilskudsprojekt til landbruget,« mener Niels Rasmussen.Gå tilbage til oversigten