Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Trylleri med borgernes penge...

Skrevet d. 28-06-2013 |
Rss-feed

Jeg bliver imponeret, når Elmo Flaskager kan trylle en udgift på 120.000.000 kroner om til 62 kr. pr. år.  Også lidt bekymret for hans økonomiske forståelse. Når man bruger penge skal de enten betales af forbrugerne eller lånes i banken. Dette handler ikke om afskrivninger, men om, at I som borgere og forbrugere skal betale denne investering. Jeg vil gerne gøre regnestykket lidt enkelt:

120.000.000 + renter, fordelt på med ca. 22.000 forbrugere... giver da vist ca. 6000 kr. pr forbruger. Dertil kommer så den skattefinansierede det af innovationscentret!

Du mener ikke det vedkommer forbrugerne, hvad bestyrelsen i deres forsyningsselskab taler om!

Ringkøbing-Skjern Forsyning er ikke et tilfældigt A/S. Det er 100 % ejet af kommunen og dermed borgerne. Derfor er det ikke utilstedeligt og uansvarligt at oplyse borgerne om, at selskabet er ved at bevæge sig ud på et skråplan. Det føler jeg som min pligt, som borgernes repræsentant...

Forsynings opgave er at levere vand og behandle spildevandet for borgerne og ikke at finansiere et innovationscenter til langt over 100 millioner kroner. Behændigt undlader bestyrelsesformanden at oplyse, at Forsyning har involveret sig i et endda meget tvivlsomt biogasprojekt, som skal bidrage med yderligere 25 millioner til innovationscentret. Dermed bliver Forsynings samlede engagement på mindst 120 millioner!

Jeg gør mig ikke til talsmand for, at der fuskes med tallene. Men, der noget, der ikke stemmer. Når man indberetter til Forsyningssekretariatet - citat fra mail:" Ifølge forsyningens indberetning, er der budgettet udgifter til administrationsbygninger på lidt over 35 mio. kroner". Ja, så er det, at jeg ikke kan få tallene til Bestyrelsen, til Byrådet og Forsyningssekretariatet til at hænge sammen, når det reelt drejer sig om mindst 120 millioner. Hvorfor putter man sådan med tallene?

Det er muligt, at jeg kunne have fået tallene ved at henvende mig til Forsyning. Jeg er bare nødt til at fortælle, at jeg tidligere har stillet spørgsmål til Forsyning. Det var i forbindelse med indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling. Det svar jeg fik dengang, kunne jeg ikke bruge til noget, var direkte forkert og var vel blot et forsøg på at lukke munden på mig. Derfor er jeg nødt til at undersøge selv og spørge andre steder.

At bruge 120 millioner til Innovationscenter og samtidig love besparelser på afgifterne må være op til borgernes frie fantasi at forestille sig, hvordan det kan lade sig gøre... 

Næste afsnit i dialogen kan jo meget passende blive om Forsynings involvering i det noget tvivlsomme biogasprojekt. Jeg ærgrer mig over, at det er Elmo Flaskager, der skal tage dialogen. Det er ikke rimeligt, at han skubbes ud i fronten. Det burde være med de, der reelt står bag projektet. Men lur mig - de skal nok være der, når første spadestik skal tages og den røde snor skal klippes...Gå tilbage til oversigten