Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Holdningsændring - nej. Betingelserne blev ikke op

Skrevet d. 17-06-2013 |
Rss-feed

Kære Elmo. Du spørger, hvorfor jeg har ændret holdning. Det har jeg ikke! Da jeg gav positivt tilsagn om projektet, var det under nogle helt klare forudsætninger, som du i øvrigt var enige i. Men da det meget hurtigt viste sig, at forudsætningerne ikke kunne opfyldes, meldte jeg helt fra.

Jeg er ikke født i går og tørret på radiatoren henover natten - heller ikke politisk. Derfor lader jeg mig ikke fylde med luftige løfter og falske forudsætninger. 

Jeg kan mærke, at du ikke kan lide at vi taler om denne sag. Måske er projektet også blevet større end du havde ønsket dig. Jeg er selv blevet noget klogere undervejs, efterhånden som projektets størrelse og karakter er gået op for mig. Det kunne jeg så også ønske for dig.

Jeg har forklaret at beslutningen betyder at vigtige arbejder udskydes. Du forsøger at bortforklare det, og jeg ved godt det er svært at skulle forsvare. Men sandheden er, at et flertal i Forsyningens bestyrelse har nikket ja til et forslag om finansiering, som ser meget grumset ud.

Du siger:

Med hensyn til at investere i et nyt domicil, kan jeg forsikre, at der ikke bliver tale om, at forsyningen undlader at investere i vigtige anlæg.
Jeg kan også forsikre, at det ikke medfører takststigning for hverken drikkevand eller spildevand

Så er jeg altså nødt til at vise jer finansieringsplanen for byggeriet. Regnestykket vi fik præsenteret i bestyrelsen ser sådan ud:

Vand og spildevand skal indskyde 95 mio. kr. i projektet og finder pengene ved at udskyde vigtige investeringer for 50 mio. kr. i 3 år, samt at låne 40 mio. kr., som skal afdrages med 2,4 mio. kr. om året. Dem skal man jo spare hjem igen. Hvordan det skal ske, er uklart. Det er derfor ikke korrekt når du skriver, at Forsyningen ikke "undlader" at investere i vigtige anlæg. Vel gør vi så!

Du siger også at det ikke medfører takststigning... tja, hvis man nu sparede denne investering væk, ville man så kunne reducere taksten svarende til 90 mio.kr.  Vandet bliver ikke renset bedre.. men kommunen får et Innovationscenter.. Og hvad har de to ting med hinanden at gøre?

 

Altså:

  • a. en udskydelse af vigtige aktiviteter i tre år på 50 mio.kr, opgaver som ellers var med i spildevandsplaner og investeringsplaner som "vigtige".
  • b. Teoretisk besparelse på husleje 25 mio. kr.
  • c. De sidste 20 mio. kr. som skal afdrages med 1,2 mio.kr./år har man ikke noget bud på, men siger: "så vidt muligt besparelser inden for eksisterende budgettet". Det er vel det samme som at man enten leverer ringere service og udskyder nødvendige investeringer.. eller at man reelt effektiviserer, så man kunne reducere taksten.

Borgerne kommer derfor til at betale mindst 6000 kr. pr forbruger til denne '"besparelse"....,

Det kan altså ikke snakkes væk!Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 17.11.13 af  UcmbRXHW
Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions Fake Tag Heuer Watches . The instances are badly machined, components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities fake hublot , the fingers are clunky and they have mismatched day windows Fake Tag Heuer Watches .
#2 | Skrevet den 02.01.14 af  MvCjhIFl
Rare to find any place else. replica bvlgari watches patek phillipe replica 26058 Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche patek philippe fake watches .