Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Hvorfor påtager byrådet sig ikke ansvaret for sine

Skrevet d. 14-06-2013 |
Rss-feed

Kære Iver. Jeg har faktisk altid tænkt, at du er et ordentligt menneske, også som politiker. Derfor er jeg også ked af, at du er blevet rodet ind i denne sag. Tænker om du ikke har været helt klar over, hvad man må og ikke må. Jeg er særlig ked af, at du lader som om at Innovationscentret og Forsyningsselskabet ikke har noget som helst med kommunen at gøre.

Jeg er enig med Iver Enevoldsen i, at vi burde være stolte af et innovationscenter. Men vi bør bestemt ikke være stolte over den lukkede måde hele processen har været på. End ikke en åben drøftelse på et byrådsmøde, har Iver Enevoldsen været villig til at tage. Tværtimod, så forsøgte Iver Enevoldsen at få lavet vedtægterne om, kun med henblik på at stække mig - en kommunal Lex Niels Rasmussen! 

Det er ganske betragtelige summer der jongleres med! Mindst 130 millioner af borgernes penge. Borgerne kan med rette forvente en åben, ærlig og ordentlig proces.

Du siger, at opgaven er lagt over i 3 selskaber, som har det overordnede ansvar. Jeg må altså minde om, at det reelt er byrådets ansvar, hvordan disse midler forvaltes. Alt andet er ansvarsforflygtigelse!

Et flertal i Byrådet, har besluttet at fortælle Statsforvaltningen, at kommunen ikke har instrueret enkelte byrådsmedlemmer i Ringkøbing-Skjern Forsynings bestyrelse. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Jeg har givet konkrete eksempler på, hvordan det er sket, hvilket jeg også har videregivet til Statsforvaltningen.

Den 13. december 2011, var på mange måder en uheldig dag. Det var den dag, Byrådet med et meget snævert flertal overlod styringen til RFI-fonden. Dermed mistede man overblikket over det videre forløb. Bevidst eller ubevidst... Resultatet er, at man lader en erhvervsfond styre byggeriet af innovationscentret, som skal finansieres af forbrugernes forsyningspenge.

Jeg er naturligvis bekendt med konsortieaftalen og at kommunen ikke er en direkte del af den. Men kommunen ejer 100 % af Ringkøbing-Skjern Forsyning og har dermed og et ansvar for, hvordan den drives og hvordan midlerne anvendes. Hvordan Forsyning vil forklare Forsyningssekretariatet at man har behov for at bygge for mindst 120 millioner, når det andre steder kan lade sig gøre for mellem 6 og 30 millioner, er mig en gåde. Det har Forsyning måske også haft svært ved at forklare, idet man kun har indberettet et byggeri til 35 millioner... Hvorfor ikke det fulde beløb?

Nej, Iver. Jeg rejser ikke sagen på grund af det kommende kommunevalg. Jeg kan godt forstå, hvis Venstre vil flytte fokus til, at det er valget, der er årsagen. Nej, Jeg rejser sagen fordi, jeg ønsker åbenhed, ansvarlighed og dialog bag de beslutninger der træffes! Det kaldes Demokrati! Der har under hele forløbet været en skjult dagsorden, hvor der gamles med mindst 130 millioner til et luftkastel, som borgerne kommer til at betale.

Lur mig, om der ikke også efterfølgende kommer en udgift på en del millioner i årlig drift...Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 07.01.14 af  upHSiady
That they can very much have a specific thing obvious replica cheap watches . fake tag heuer watches cheap replica watches for men The primary version got to be specific making tips. Real swiss wrist watches are constructed from real treasured pebbles while alloys although relojes gucci mujer