Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Ringkøbing-Skjern kommune risikerer økonomisk luss

Skrevet d. 04-06-2013 |
Rss-feed

Administrationen i Ringkøbing- Skjern Kommune og et flertal i byrådet har besluttet at godkende, at Forsyningen investerer 120 mio. kr. i innovationscenter. Også selv om det er 4 gange så meget som normalt.

Og selv om Forsyningssekretariatet udtaler, at

  • 1. Forsyningen må ikke investere mere end de selv har behov for.
  • 2. Kommunen risikerer at blive pålagt en strafafgift på 60 % af den investering, der overstiger forsyningens reelle behov.

Herved risikerer kommunen derved at påføre sig selv en strafafgift på op mod 60 mio. kr.

Det er ikke blot mange penge, det er også risikabelt for kommunens økonomiske fremtid, - da man allerede nu er på observationslisten i Indenrigsministeriet, for kommuner, der risikerer at komme under administration

Jeg forstår ikke at investeringen i et Innovationscenter er så vigtig, at man er villig til at løbe denne risiko. Jeg er ked af at administrationen ikke har orienteret Byrådet herom, men tværtimod forsikret at alt er i orden.

Og Ordentlig over for borgerne i hele kommunen, som risikerer at betale en dyr pris, hvis det viser sig, at Indenrigsministeriet straffer kommunen med at reducere bloktilskuddet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i april måned svaret Statsforvaltningen, at man ikke har haft nogen rolle i at "tilskynde" Forsyningen til at være investor i Innovationscentret. Jeg ved desværre, at det er usandt. Jeg har selv som bestyrelsesmedlem i Forsyningen oplevet, hvorledes vi er blevet presset til denne investering.

Jeg ville ønske, at Byrådet ville genoptage sagen og vurdere nøje, hvordan man finder en mere sikker og ordentlig kurs. Det skal jo ske inden byggeriet for alvor sættes i gang.

Selv om det er svært for mit samarbejde i både kommunalbestyrelse og Forsyningsbestyrelse, så er jeg nødt til at fortælle sandheden. Jeg håber, at forbrugerne og borgerne vil støtte mig i et krav om, at nu skal sandheden frem, inden det er for sent.

  • Forbrugerne og miljøet skal ikke betale for erhvervsudviklingen i Skjern! 6000 kr. pr forbruger.
  • Der skal ikke bygges Innovationscenter for Forsyningens penge, så vigtig anlægsarbejder må udskydes i 3 år.
  • Forsyningen skal nu fokusere på sin kerneopgave, godt vandmiljø og effektiv drift.
  • Og borgerne i Ringkøbing-Skjern skal ikke bo i en kommune, der bliver sat under administration, blot fordi nogen er så besat af tanken om et innovationscenter, at man har glemt at opføre sig ordentligt.

Jeg ser frem til at borgere og forbrugere i Forsyningen støtter op om dette krav.  Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 04.06.13 af  Verner Jensen
Hvad er en innovationscenter, og hvem skal være i den ? har hørt at det skal være den nye kommunaladministrations bygning, og hvis det er rigtig vil jeg håbe at flertallet bliver væltet ved komne kommunalvalg.