Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Kommunens rolle i innovationscentret

Skrevet d. 02-06-2013 |
Rss-feed

Hvilken rolle spiller Ringkøbing-Skjern Kommune i dette byggeri? Kommunen ejer jo Forsyningen, og har efter min opfattelse tilskyndet forsyningen til at investere i dette byggeri. Faktisk er det oprindeligt et stort ønske i den gamle Skjern kommune at bygge et innovationscenter.

Hvem er egentlig ansvarlig for at dette Innovationscenter absolut skal bygges?

Faktisk startede ønsket om byggeri af et Innovationscenter helt tilbage i den gamle Skjern Kommune, hvor en gruppe anført af bl.a. borgmester Viggo Nielsen, kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard, siden 2004 har arbejdet hårdt på at få finansieret et vartegn for byen, et højhus som skulle fungere som center for erhvervsudviklingen.

Man har gjort mange forsøg på at få det finansieret, uden at det er lykkedes, og stiftet en lokal fond, RFI-fonden, som fortsat står for initiativet under ledelse af Viggo Nielsen. Det er altså fortsat et meget lokalt Skjern projekt.

I 2010 spurgte Ringkøbing-Skjern Kommune Statsforvaltningen, om man evt. måtte få lov at indskyde den gamle Skjern Byskole som et kommunalt tilskud til byggeriet, begrundet med at Innovationscentret er tænkt som støtte til erhvervsudvikling. På det tidspunkt var Forsyningen slet ikke tænkt ind som medejer.

Med et budget på 140 mio. kr. var indskuddet af en gammel skole dog slet ikke nok. Fonden og kommunen så sig igen om efter andre investorer, hvis projektet skulle overleve.  Pludselig fik Ringkøbing-Skjern Forsyning behov for at bygge for 120 mio.kr. - Danmarks dyreste Domicil til en forsyning, - (selv om de få år tidligere var flyttet til Farveriets bygninger, for at få plads nok).

Dette er ikke et tilfældigt sammentræf. Jeg har både i Byrådet og i Forsyningens bestyrelse oplevet, at kommunen presser forsyningen til at være hovedinvestor i dette projekt.

Giver det mening at Forsyningen skal betale 120 mio. kr. for deres andel, når det kan gøres for et sted mellem 6 og 30 millioner.  Prisen for byggeri til 300 uddannelsespladser, samt Erhvervscentrets kontor vil normalt koste et sted mellem 60 og 80 mio. kr.

Jeg vil gerne citere Viggo Nielsen fra RFi-fonden, da aftalen med forsyningen i vinter "faldt på plads" Citatet fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern:

- Det er en aftale, der bliver en betydelig brik i at opfylde kommunen erhvervs- og vækstambitioner. Innovationshuset skal være rammen om vigtige og nødvendige satsninger i forhold til innovation og udvikling, siger formand for Fonden Ringkøbing Fjord Innovationscenter, Viggo Nielsen.

Første etape vil omfatte tilblivelsen af et 14.000 kvadratmeterstort center, der skal rumme Ringkøbing-Skjern Forsyning, Ringkøbing Fjord Erhvervsråd og Erhvervscentret, Campusinitiativet, kontorhotel samt erhvervslejemål for vidensvirksomheder.

- Med Campusinitiativet udvider vi de tidligere tanker om et innovationscenter væsentligt. Nu får vi et initiativ, der rummer videregående uddannelser og kurser. Et hus, der samler erhvervslivet i netværk- og klyngedannelser, og hvor der samtidig opbygges en vækstmotor, der i tæt samarbejde med erhvervslivet skal skabe vækst og udvikling, siger Viggo Nielsen.

Det taler vel for sig selv... Man ønsker et lokalt udviklingscenter i Skjern, og lader kunderne i Forsyningen betale festen. 6000 kr. pr forbruger.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 05.12.13 af  Martin Nielsen
Det lyder da ellers som et spændende projekt, og tænk hvis det kan få folk til området.
En by som Randers er netop ved at lukke og slukke, fordi der ikke er nogle projekter lokalt der har visioner og som tænker lidt ud af boksen.
#2 | Skrevet den 05.01.14 af  ildkmoDJ
www.vintageflames.com/mens.htm If you weren"t pursuing task trajectories because pointing to ginger root additionally Baby fake panerai watches , patek philippe fake watches Why don"t we said oneTowards the end amongst 2000 replica bvlgari online , King elvis wore set to the peak furthermore went to leave a house.