Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Sankt Hans tale 2012

Skrevet d. 23-06-2012 |
Rss-feed
Tak for invitationen til at holde Sankt Hans talen her,dels hos Forsvarsbrødrene, Egvad Plejehjem og Skjern Camping (Cykelklubben) i Skjern
Kommentere omgivelserne - skulle have stået midt i Nationalparken
Over alt i vores dejlige og skønne land samles vi aften - børn og voksne, unge og ældre for at nyde midsommeren og nyde samværet om bålet - se heksen gå til i flammerne - og hylde landet med Drachmanns smukke midsommervise.
"For den skønneste krans er dog din sankte Hans, den er bundet af hjerter så varme, så glade".
Vi glæder os over at kunne være sammen i sommernatten, nyde at alt er sprunget ud, og at varmen og solen nu endelig er kommet.
Sankt Hans er midsommer og vi mærker nærmest en berusende glæde over, at lyset har fortrængt mørket. De kolde korte, mørke dage er lagt bag os - og fortrængt for en tid.
Formålet med Sankt Hans bålet er at glædes over lyset og markere, at vi sammen kan skræmme ondskab, fjendskab og alle dårligdomme væk.
I midsommervisen synger vi:
"Mod ufredens ånd, over mark over strand vil vi bålet på fædrenes gravhøje tænde"
Sankt Hans indbyder i høj grad til at tale om alt det, vi kan samles om. Om de værdier, det er vigtigt for os at forsvare. Og her er heldigvis meget mere der samler, end der deler os.
Vi ønsker, at vores børn kan vokse op i tryghed og blive godt rustet til fremtiden. Vi ønsker at mennesker, der har behov for pleje og omsorg, får det. Vi ønsker demokrati og frihed, hvor meninger kan brydes i gensidig respekt. Vi ønsker at bevare den smukke natur, vi lever midt i.
Ja, vi er heldige og bo et rigtig dejligt sted. Ikke bare her i Skjern, men i et rigtig dejligt land
Helt uden problemer og udfordringer - og så alligevel, for, som vi også synger i Drachmanns skønne midsommervise.. :
"Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde".

Vi har vores at slås med i kommunen. Økonomien er ikke for god. Det går ud over den service, borgeren med rette kan forvente. Nu er det ikke kun et spørgsmål om flere penge - det er jo den nemme løsning! Nej modet til at prioritere mangler og det medfører blot dårligere service på kommunale kerneopgaver, end hvad er nødvendigt.
Der mangler også mod til at se fremad og være visionær. Jeg tænker her på det forliste Nationalpark projekt. Der er stort potentiale i at få prædikatet Nationalpark. Langt de fleste, hvis ikke alle, virksomheder og borgere kunne have glæde af, at vi fik Skjern å som Nationalpark. Det viser erfaring fra Thy og Vadehavet. Det viser erfaringer fra andre europæiske lande
Jeg spørger: Hvorfor, skal nogle få "hekse og trolde" stoppe denne enestående mulighed for at få mere gang i udviklingen i vores kommune...
Men... Vi har da også noget at glæde os over. Jeg glæder mig over, at vi her i Ringkøbing-Skjern er vi begunstiget af at have mange flittige og dygtige borgere, måske de flittigste og dygtigste i hele kongeriget.Vi har mange frivillige foreninger i kommunen med tilsammen mange tusinde medlemmer. Og lige her, hvor vi står, er det frivillige, der står bag dette Sankt Hans arrangement
De frivillige løser i fællesskab opgaver, som kommunen aldrig ville have haft mulighed for at løse alene.
Gennem det frivillige arbejde får man mulighed for at prøve kræfter med store opgaver som samarbejde, planlægning, lederskab og udvikling. Herved opnår man kompetencer, der kan bruges til glæde for alle vores aktive foreningsmedlemmer.
Men det er også kompetencer man kan tage med sig videre i livet. Det at man lærer at tage ansvar - at samarbejde - diskutere og nå frem til fælles løsninger er jo vigtige kompetencer i et demokratisk samfund. Det er med til at sikre, at vores samfund til stadighed udvikler sig
Selvom der er udfordringer og ufred nok... skal det i aften lyde:
"Vi vil fred her til lands - Sankte hans, Sankte hans. Den kan vindes hvor hjerterne aldrig bli'r tvivlende kolde".
Lad os nyde bålet og fællesskabet. Lad os hjælpe hinanden med at holde hjerterne varme, hovedet koldt og troen på fremtiden lyslevende.
Rigtig god sommer og fortsat god Sankt Hans aftenGå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 15.11.13 af  tUBZaknW
Product counterfeiting is massive small business. Replica Rolex Watches Replica Rolex Watches Just about each item you may assume of is becoming counterfeited from Rubik"s cubes to Louis Vuitton wallets. DVD"s, Fake Hublot Watches fake Cartier Watches Fake Hublot Watches for sale designer watches rolex replica watches for sale , and application are among the most counterfeited items.
#2 | Skrevet den 04.01.14 af  eIemNWbN
replica tag heuer watches‎ Automatic watches are also called perpetual watches and self-winding watches. The name indicated the mechanism from the watches. replica montblanc watches for sale Certainly, these automated watches use wind mechanism www.madisoncountyne.com/iwc/‎ . This type of watch does not demand battery to work instead it relies around the motion from the human wrist philippe patek replica watches patek philippe fake watches . fake iwc watches This kind of men observe is quite considerably appropriate for daily use purpose, if unused for a number of times with each other the observe is not going to work.