Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Forlig sikrer bedre børnepasning

Skrevet d. 21-08-2011 |
Rss-feed

Anne-Mette Skaanning skaa@bergske.dk


RINGKØBING-SKJERN: For andet år i træk kan borgmester Iver Enevoldsen ( V) præsentere et bredt budgetforlig.

Der er nemlig indgået aftale om kommunen budget frem til 2015 med de borgerlige og Socialdemokraterne.

Dermed står 25 af de 29 byrådsmedlemmer bag økonomiaftalen.

Det glæder borgmesteren.

»Jeg vil gerne kvittere for det brede forligsresultat. Den politiske proces, vi har haft frem mod selve forliget, har båret frugt. Vi har haft nogle konstruktive debatter på tværs af de politiske partier, selvom det er muligt, at der skal justeres en smule i forliget,« siger han i en pressemeddelelse.

Aftalen byder blandt andet på en bedre normering i børnehaverne.

Det har både pædagoger, forældre og flere politikere da også råbt på siden det for nogle år siden gik op for dem, at normeringen var landets laveste.

Der er også blevet plads til at aflyse nogle af de besparelser, der var varslet på skoleområdet, og så er der sat 55 millioner kroner af til en ny rådhusstruktur.


Farvel til 18 millioner

Det knapt så positive ved budgettet er, at forligskredsen erkender, at man er nødt til at rundbarbere nogle af de forebyggende tiltag, som er blevet sat i værk. Netop det den tidlige indstats har ellers været en sag hele byrådet var enige om.

Forligskredsen erkender, at året har budt på uforudsete udfordringer. Indbyggertallet er faldet. Det koster alene 18 millioner kroner i bloktilskud, og så har børne-og ungeområdets udgifter drønet derudaf.

Skatten bliver der til gengæld ikke pillet ved i år, lover forligskredsen.


De røde er udenfor -igen

Ligesom sidste år står SF og løsgængeren Niels Rasmussen udenfor budgettet.

Sidste år kostede det Niels Rasmussen partimedlemsskabet.

Men han har aldrig fortrudt, at han droppede partidisciplinen for at stå udenfor. Og der er også gode grund til at stå udenfor i år, mener han.

»Forligspartierne vil godt nok hæve normeringen i børnehaverne.

Men det er simpelthen ikke nok. Jeg vil heller ikke lægge stemmer til de serviceforringelser, der er på vej på børne-, skole-og ældreområdet,« siger Niels Rasmussen.

Han og SF er nu i gang med at lave deres eget økonomiske udspil, som de vil fremlægge, når budgettet skal behandles i byrådet.

Niels Rasmussen kan allerede nu afsløre, at det rummer en endnu bedre normering på børneområdet, end forligsfartierne har præsenteret og en ændret administrativ struktur -og så er der lige skatten.

»Vi mener, at skatte er nødt til at stige en smule. Det er det efterslæb, der er fra sidste år, hvor vi ikke fik lov til at hæve skatten så meget, som byrådet ønskede,« siger han.


Har ikke en chance

Der er dog ikke meget, der tyder på at det røde alternative forslag får et ben til jorden, selv om borgmester Iver Enevoldsen har lovet plads til mindre justeringer under de to byrådsbehandlinger, der skal til, inden budgettet bliver endeligt vedtaget til oktober.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 19.11.13 af  xtHhFjex
Fake Tag Heuer Watches Fake Hublot WatchesA friend of mine lately returned from a business journey towards the Center East, Fake Tag Heuer so we experienced an opportunity to capture up at a bar. A brief even though into the night Fake Tag Heuer Watches , Replica Rolex Watches Replica Rolex Watches for sale he questioned to look at my observe and was surprised that it had been an Omega Seamaster like his. So we swapped to evaluate them Fake Hublot Watches .
#2 | Skrevet den 03.01.14 af  NnONtDQP
Rare to find any place else. patek phillipe replica 26058 Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche rolex copies . fake panerai watches