Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Tale Boligselskaberne Midt- og Vestjylland

Skrevet d. 18-02-2009 |
Rss-feed
 

Tak for invitationen. Jeg er i dag "stand in" for borgmesteren. Jeg kan se, at forskellen på en borgmester og en viceborgmester, er retten til at bære et stykke stof der hænger ned over maven.

 

Boligpolitik er altid et centralt emne. Helt aktuelt, nu, hvor vi er gang med at lave kommuneplaner. Kommunalreformen har ændret vilkårene for samarbejdet mellem kommuner og boligselskaber. Der er blevet længere til politikerne. Ikke desto mindre, er det vigtig, at finde hinanden i løsningen af de fælles udfordringer vi har. 

 

Vi står overfor ganske store udfordringer i vores samfund de kommende år. Sammenhængkraften er under voldsomt pres og er på vej til at briste.

 

Uligheden i vores samfund vokser i disse år med hastige skridt. Det konfronteres vi med dagligt. Det vi især konfronteres med er indenfor uddannelsesområdet og sundhedsområdet.

 

Hvem er det så, der bliver ramt?

 

Det er lavindkomstgrupperne. Det er de 15 - 20 % dårligst stillede, både når det gælder uddannelse og sundhed. På uddannelsesområdet opnår denne gruppe ikke en ungdomsuddannelse. Ikke alle går fra at være bistandsklient til at blive bankdirektør. På sundhedsområdet lever de kortere og langt færre gode leveår.

 

5/6 dels samfundet er en realitet. (Lars Olsen - "Den nye ulighed"). Finanskrisen sætter i denne tid en fed streg under denne udvikling.

 

Hvad har boligpolitik med denne udvikling at gøre?

 

Det har ret meget med boligpolitik at gøre. For mange af disse mennesker bor i almennyttige boliger. Men det er ikke kun her de er bosiddende. I en tyndt befolket kommune som Ringkøbing-Skjern, bor de også i saneringsmodne boliger på landet. Det er præcis disse steder, vi oplever unge med sociale udfordringer, øget tendens til kriminalitet, vanskeligheder med at klare sig i skolen, usund livsstil etc. (minus Stein Bagger)

 

Hvad gør vi? For noget skal vi gøre, hvis vi ønsker at bevare sammenhængskraften i vores samfund. For det gør vi vel?

 

Jeg mener at, boligselskaberne og kommunerne ikke alene har en fælles interesse i at komme disse udfordringer til livs. Jeg er også sikker på, at parterne kan bidrage hinanden med gode løsninger:

 

  • F Planlægning af boligområder. Sikre blandet boligbyggeri, således at man undgår "ghettoer". Boligområder skal være præget af kvalitetsbyggeri. Områderne skal rumme mulighed for mangeartede aktiviteter. Det er ikke nok med boldbane.
  • F Social indsats. Vi ved godt hvem det drejer sig om, hver især. Men hvem er det lige der handler aktivt? Et tættere samarbejde mellem ansatte i boligselskaberne og SSP, tror jeg, vil kunne løse langt flere problemer.

Vi er parate til at gå i dialog med boligselskaberne om at finde løsninger.

 

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 18.11.13 af  DSXAwVfG
After all, Casio watches usually are not that costly to purchase, so it could look a squander of time to bother faking them Fake Tag Heuer Watches . But Casio watches are created to high requirements equally as every other recognized observe manufacturer Replica Rolex Watches, and use high-quality components in all in their goods Fake Hublot Watches Fake Hublot Watches . The truth that they cost considerably significantly less than Rolexes basically indicates that counterfeits will be the poorest high quality imaginable. Fake Hublot Watches In truth, as the Dubai officers who seized this cache of fakes found Fake Hublot Watches fake Cartier Watches , the counterfeits didn"t even work.
#2 | Skrevet den 03.01.14 af  WcSyTqZZ
replica montblanc watches replica watch for sale price As a result of five sequential a great deal of natural stone-And after that-Function real estate encourage outcomes replica watches quality , http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html All this concluded as quickly due to tart babes fashion.