Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Indvielse af Bakkehuset

Skrevet d. 20-11-2008 |
Rss-feed

 

Tale til indvielsen af Center Bakkehuset

Jeg vil gerne på vegne af Social- og Sundhedsudvalget byde velkommen til en stor festdag.

Vi skal indvie et nyt hus, og jeg er glad for at være den, der skal holde festtalen.

Faktisk er det er det ikke et helt nyt hus. Kun noget af huset, er helt ny.

 

Center Bakkehuset har rødder tilbage til de tidligste år af Ringkøbing Amts eksistens. Det blev opført i 1984, som et led i udlægningen af særforsorgen fra staten til amterne. En del af beboerne havde boet under meget gammeldags forhold på de daværende centralinstitutioner.

 

Det gamle "Bakkehuset" har helt sikkert været topmoderne dengang, det blev indviet første gang. Tænk blot på, at beboerne fik deres egne værelser og ordentlige næsten private badeforhold.

 

Det gamle "Bakkehuset" havde status af specialhjem, som vel skulle signalere, at det var institutionen, som kunne løse specielle opgaver.

 

Lyngtoften blev bygget i 1994, idet der landsdelsdækkende var behov for et særligt tilbud til personer, der er døvblindfødte. Jeg havde fornøjelsen at besøge Lyngtoften i 1995 og var meget imponeret over byggeriet og indretningen af faciliteterne til de døvblinde.

 

Og tiden er gået, og ønskerne og behovene er ændret i takt med den udvikling, der har været i samfundet.

 

Der er ikke mere noget, der hedder institutioner for voksne. Selv udviklingshæmmede voksne ønsker moderne boliger. Så, i dag glæder vi os over at indvie moderne 2 rums boliger - med helt private badeforhold.

 

Det vi i dag kalder Center Bakkehuset er dog stadig noget specielt. Specielt, på den måde, at det er bosted for 37 unikke mennesker som har behov for en særlig specialiseret indsats.

 

Jeg vil gerne sige jer tillykke med jeres nye lejligheder, jeg håber I kommer til at føle jer hjemme.

 

Den bygning, vi står i er altså delvist helt ny og delvist ombygget. Det var Ringkjøbing Amtsråd, der ønskede at overlevere tidssvarende boliger til de nye driftsherrer.

 

Det er jeg meget glad for, for ellers er det ikke sikkert, vi som kommune ville have mulighed for, at tilbyde boliger af denne standard i en overskuelig fremtid.

 

Jeg ved, at tilblivelsen af det nye Center Bakkehuset har været en udfordring på mange måder.

 

Først jo at nå til enighed om byggeriets udformning. Jeg forstår på snakken, at der har været en hel del diskussioner om badeværelsernes størrelse og skillevæggenes placering.

 

Nogen må da også have diskuteret indkøb af løbehjul til personalet og muligheden for at fast arbejde til en vinduespudser.

 

Nå spøg til side, det er et flot byggeri, men jeg ved, at der lå endnu en udfordring i at få et så stort et hus til at ligge på grunden.

 

Det er lykkedes, og jeg håber det bliver funktionelt, selv om, jeg har hørt, at der visse steder kunne have været brugt endnu flere kvadratmeter.

 

Jeg er desuden sikker på, at det må have været en udfordring for både beboere og medarbejdere at bo i byggerod og - for nogle - i midlertidige boliger i lang tid.

 

Jeg vil gerne sige jer tak for jeres tålmodighed. Særligt til personalet. Tak for jeres indsats for at få det til at glide så nemt som muligt. Det har I gjort helt enestående!

 

Den sidste udfordring, jeg vil nævne er måske den vigtigste. Nemlig den, at få et hus til at blive til et hjem. Her er ganske vist skabt dejlige rammer, men det er livet, der leves i dem, der er det væsentlige.

 

Jeg håber at dette hus, vil være den fysiske ramme om glæde, udvikling og trivsel for såvel beboere som medarbejdere.

 

Jeg vil gerne lige benytte lejligheden til at sige medarbejdere og ledelse tak - endnu engang - for en fantastisk indsats under om- og tilbygningen. Også en stor tak for den fantastiske indsats I gør i det daglige arbejde.

 

Til jer, der er kommet som gæster, vil jeg sige, se jer godt om men husk at banke på inden i går ind.

 

Tak til alle, der har gjort en stor og flot indsats - så denne dag blev mulig.

 

Stort tillykke fra Social og Sundhedsudvalget og mange gode og varme hilsner fra hele Byrådet.

 

Tak for ordet.

Så, har jeg fået en vane med at tage bydrengen med, når jeg indvier nye bygninger. Når folk hører, hvem der er min bydreng, ja - så får folk julelys i øjnene. "Der falder nok et eller andet af her" tænker de. Måske sker det også i dag? Må jeg præsentere min bydreng - Borgmester Torben Nørregård.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 21.11.13 af  WXhTTehP
fake Cartier Watches A friend of mine recently returned from the company journey to the Center East, Replica Watches for Women Replica Rolex Watches so we had an opportunity to catch up in a bar. A brief whilst in to the night, Fake Hublot Watches fake Cartier Watches Replica Rolex Watches he questioned to look at my observe and was shocked that it was an Omega Seamaster like his. So we swapped to examine them.
#2 | Skrevet den 06.01.14 af  SXxBsGwP
rolex duplicate watches As a result of five sequential a great deal of natural stone-And after that-Function real estate encourage outcomes replica tag heuer watches‎ , All this concluded as quickly due to tart babes fashion replica bvlgari watches . http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/