Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Frivillighedsdag i Ringkøbing   &nb

Skrevet d. 06-09-2007 |
Rss-feed
    
Tak for invitationen til at holde tale her ved jeres frivillighedsdag. Jeg er meget imponeret over, at se så mange foreninger være til stede her i dag. Det vidner om et stort engagement blandt jer frivillige. Det engagement ved jeg godt er til stede, men det er godt at blive bekræftet.. Og det bliver jeg så sandelig i dag.
 
I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi en vision for det frivillige sociale arbejde:
 
”Vi vil skabe grundlag for, at det frivillige sociale arbejde styrkes til gavn for den enkelte borger”
 
Jeres marked, her i dag, er en del af grundlaget for at styrke det frivillige sociale arbejde. Og jeg må igen sige, når jeg kigger rundt – det er flot og solidt grundlag I har skabt her i dag.
 
I jeres invitation/plakat til dette marked, skriver I:

”Find ud af, hvor der er hjælp at hente og hvor du kan gøre en forskel.” .
 
Dermed bidrager I til at udfylde 3 målsætninger, som vi har i Ringkøbing-Skjern Kommunes frivillighedspolitik, nemlig:
 
Synlighed – Målet er at skabe større synlighed for det frivillige arbejde. Markedet i dag med 30 foreninger er i høj grad med til at synliggøre det frivillige sociale arbejde. Jeg er sikker på, at I ikke bare vil blive set af rigtig mange mennesker, men at I vil være i dialog med rigtig mange.
 
Kvalitet og udvikling – Målet er at styrke og understøtte det frivillige sociale arbejde i nærmiljøet. De mange forskellige foreninger der er til stede i dag, inspirerer helt sikkert til kvalitet og udvikling af det frivillige arbejde.
 
Samarbejde – Målet er at skabe gensidig respekt mellem kommunens professionelle faglighed og det frivillige sociale arbejde. Det er vigtigt, at vi skelner mellem, hvad der kommunens professionelle forpligtigelse og hvad der er frivilligt arbejde. Derfor har vi brug for et godt samarbejde:
 
Det gode samarbejde forudsætter, at der er tale om et reelt samarbejde, hvor vi som kommune lytter til jer frivillige sociale organisationer, og hvor I aktivt inddrages i udviklingen af den sociale indsats i kommunen. Men det gode samarbejde forudsætter også, at der er tale om et formelt samarbejde, hvor vi som kommune og jer som frivillige sammen har defineret rammerne og indholdet i samarbejdet og i fællesskab formuleret en frivilligpolitik.
 
Det er præcis det vi har gjort. I har som frivillige haft en, endda, meget stor finger med i spillet, da frivillighedspolitikken skulle formuleres.
 
Her til sidst, vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige alle Jer frivillige tusind tak for den kæmpe store indsats I gør til gavn for rigtig mange borgere i vores kommune. I gør en positiv forskel. I mange situationer er I med til at åbne dørene til nogle mennesker som vi som offentlig myndighed ikke kan kommen i kontakt med, men som har brug for hjælp.
 
Tusind tak skal I ha.
 Jeg håber I får et rigtig godt marked. Held og Lykke med det.
 
Tak for ordet.
 


Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 05.01.14 af  piVczdsE
http://www.vintageflames.com/mens.htm replica tag heuer watches‎ imitation cartier chronoscaph If you weren"t pursuing task trajectories because pointing to ginger root additionally Baby, patek philippe price Why don"t we said oneTowards the end amongst 2000, King elvis wore set to the peak furthermore went to leave a house.