Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Fremtidens folkeskole i Ringkøbing-Skjern Kommune

Skrevet d. 05-04-2007 |
Rss-feed
    
S og SF i Ringkøbing-Skjern Kommune finder det dybt beklageligt, at der ikke kan opnås enighed om kvalitative og langtidsholdbare løsninger på folkeskoleområdet. Vi ønsker en langtidsholdbar løsning på folkeskoleområdet. Chancen er der nu. Kan der samles flertal om S og SF’s forslag, vil det samtidigt give vores fælles folkeskole et stort løft og dermed gøre folkeskolen til en bedre skole for alle.
 
Udspillet fra Venstre er utilstrækkeligt og mangelfuldt, fagligt, pædagogisk og økonomisk, og vil kun gavne fremtidige spekulationer om yderligere skolelukninger. ”Så må vi kigge på det igen om nogle år” og en tidsbestemt forsøgsordning med fælles ledelse, vidner om tydelig erkendelse af kompromisets karakter. Det finder vi uanstændigt med baggrund i dårligere vilkår for Ledere og ansatte, samt dårligere vilkår for fagligheden i undervisningen. Så hellere være modige og ærlige nu, og tage måske 3 skoler mere. Det råderum vi dermed får skabt vil vi bruge til at:
 
 
F     Sikre alle elever mindst vejledende timetal
F     Danne acceptable klassestørrelser uden samlæsning
F     Sikre synlig ledelse på alle skoler, ikke noget med fællesledelse, som i øvrigt frarådes fra mange sider og ikke giver noget økonomisk råderum
F     Sikre de nødvendige midler til efter- og videreuddannelse, så vi lever op til den plan, der er vedtaget af et bredt flertal i folketinget.
F     Sikre en udviklingspulje på 2 – 3 millioner kroner, så vi kan blive foregangskommune på f.eks. IT området
 
 
Derfor skal de nødvendige strukturelle ændringer ske nu!
 
Det vil:
 
F     Tilvejebringe det nødvendige økonomiske råderum til udvikling
F     Sikre skolerne arbejdsro i mange år til at gøre vores fælles folkeskole endnu bedre
F     Modvirke behovet for at ændre på skolestrukturen igen om få år
 
 
Vi tør prioritere og vil ikke bruge grønthøstermetoden ved at justere på bl.a. SFO takster, yderligere reduktioner i antallet af lærerstillinger - primært på de store skoler, idet de små skoler ikke kan bære flere besparelser, færre midler til efter- og videreuddannelse, færre midler til materialer.
 
Er vi blot ufølsomme teknokrater, der skærer dybere og mere end nødvendigt? Vil vi trække stikket ud på landdistrikterne og samle alt i center byerne? Nej, vi handler på baggrund af viden, sund fornuft og en tro på skolernes vigtige og centrale placering i vores kommune. Vi ser ikke på om skolen er placeret i et landdistrikt eller i en centerby. Vi ser på, hvor vi kan etablere det bedste skolevæsen for hele kommunen. Det er det vi er sat til og det er det mod vi er parat til at vise.


Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 06.01.14 af  iahFGfMv
faux rolex watches www.alpine-air.com/faux.php replica bvlgari watches cheap replica watches for men fake panerai watches on saleYou will get an precise epitome of Omega watches in an amount that"s sufficient. This provides the benefit of adequate admired irritated through the account immediately after you take cash spent fake tag heuer watches online . This has the very best bargains on reproduction watches out there.