Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Nye kredse til folketingsvalg

Skrevet d. 26-02-2006 |
Rss-feed
Vi står overfor en reform af valgkredsene til folketingsvalgene. Den går, kort fortalt, ud på at opdele Danmark i 5 storkredse. Vi kommer med i storkreds Vestjylland, som strækker sig fra Silkeborg til Holmsland. Der er i dag 370 751 vælgere. Det er så hensigten at danne nogenlunde lige store valgkredse med 30 – 35 000 vælgere i hver. Det betyder, at store byer som Herning, Viborg og Silkeborg bliver delt i 2 valgkredse. Ringkøbing – Skjern Kommune bliver til én valgkreds og tilmed den største på 41 795 vælgere – 24 % større end gennemsnittet.
 
Meget tyder på at valgkredsene bliver som beskrevet. Men, når forandringens vinde blæser, er der jo nogen der får og andre må give. De store byer som bliver delt i to, står overfor en ny, usikker og uprøvet verden. De har tidligere været vant til ”sikre” valgkredsen. Nu bliver de små, får to kandidater som skal kæmpe mod hinanden og som pr. automatik ikke giver valg til nogen af kandidaterne. Derfor arbejder de fortsat for, at der ikke skal ske deling.
 
Det gode ved reformen er, at vi kommer til at bo i en valgkreds, som kan give et valg til en socialdemokrat. Det har tidligere været forbeholdt de store byer i vores område. Frustrationen har da også været til at høre, når jeg har været sammen med politikere og organisationsfolk fra de store byer. Spørgsmål som: Hvordan finder vi en kandidat mere? Må man føre valgkamp på den anden kandidats territorium? Hvordan skal vi organisere valgkampen så ingen af kandidaterne føler sig tilsidesat? Får vi i det hele taget én valgt?
 
Det gode ved disse spørgsmål er:
 
Nu kan de store sikre byer måske forstå, at et valg drejer sig om at få valg så mange Socialdemokrater som muligt og ikke et spørgsmål om, hvor kandidaten er opstillet. Dermed får alle socialdemokratiske kandidater ved kommende folketingsvalg bedre mulighed for at føre valgkamp i hele storkredsen. I modsætning til i dag, hvor hver kandidat skal holde sig hjemme. Med andre ord – skal alle nu ud og kæmpe noget mere. Forhåbentlig bliver det til gavn for alle kandidater og giver flere valgte socialdemokrater.
 


Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 12.11.13 af  fBmqdKBV
Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions fake Cartier Watches . The instances are badly machined Replica Watches Outlet , Replica Watches for Women components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities, the fingers are clunky and they have mismatched day windows.
#2 | Skrevet den 05.01.14 af  AJSeTRuR
where to buy a fake rolex Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership. www.yourdiabeticcat.com/montblanc/ patek philippe fake watches Remarkable, rolex replicas for sale Bright emerald green township, Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world.