Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Udfordringer for Ringkøbing Fjord Kommunerne

Skrevet d. 26-09-2004 |
Rss-feed
Svaner i Hestbæk Sø i Skjern enge
 
Vi Socialdemokrater i Ringkøbing Fjord området står over for en kæmpe udfordring i forbindelse strukturreformen. Det er uhyre vigtigt, at vi aktivt går ind og markerer vore holdninger til den politik, der skal føres. Det kan vi ikke overlade til vore politiske modspillere, hvis der skal ske udvikling i vores område.
 
Vi skal være meget opmærksomme på regeringens hensigt med reformen. For der ligger en slet skjult dagsorden bag reform ideen. Regeringen ønsker langt flere opgaver lagt ud på ”det frie marked”. Regeringen er af den fejlagtige opfattelse, at så får flere mulighed for frit valg.
 
Men vi ved godt, at det er de økonomisk ressourcestærke, der høster gevinsten af øget privatisering.
 
Det skal være en mærkesag for os Socialdemokrater, at der ikke sker en forringelse og en markedsgørelse af borgerservicen. Firmaer som f.eks. ISS og FALCK, som allerede står klar i kulissen, skal have et kvalificeret, offentligt modspil.
 
Derfor skal det offentlige fortsat stå som garant overfor borgerne, når det gælder udførelsen af velfærdssamfundets kerneydelser. Og det offentlige skal samtidig have mulighed for at byde ind på opgaver, som i dag er forbeholdt det private arbejdsmarked.
 
Som socialdemokrater skal vi være offensive på alle politikområder. Det vil føre for vidt her at komme ind på alle områder. Derfor blot nogle overordnede betragtninger.
 
Kvalitet skal være nøgleordet i de opgaver, vi som kommune skal løse.
 
Ser vi på de bløde områder som f.eks. børnepasning, folkeskolen, ældreplejen mener jeg, at det vigtigere at personalenormeringerne er i orden og at der er råd til kvalitative indkøb, frem for at der er en institution i hver by.
 
Erhvervspolitikken bliver et vigtigt den nye kommune. Vi har et bredt udsnit af erhvervsvirksomheder. Vi skal servicere virksomhederne, så de fortsat har mulighed for udvikling. Turisterhvervet bliver i fremtiden en stadig vigtigere del. Den skal have lov til at udvikle sig, naturligvis under skyldigt hensyntagen til den skønne natur, vi har. Vi skal ikke tillade sommerhusbyggeri helt ned ved fjordkanten eller inde midt i skovområder.
 
På miljøområdet får vi overdraget betydelige opgaver. Det bliver en meget stor opgave at holde de frie markedskræfter i snor. For eksempel har store svinefarmere set lys forude. De tror, at de vil få lov til yderligere udvidelse nu når kommunerne får ansvaret. Jeg mener, at vi skal gøre, hvad vi kan for at slukke lyset hos dem.
 
Selvom vi bliver en større kommune og skal og kan klare flere opgaver, er det ikke alle opgaver vi kan klare selv. Her skal vi være i stand til at sige fra og lade opgaverne blive løst, hvor den løses bedst. Borgerne skal altid have den bedste service, for de midler der er til rådighed.
 
Alt i alt store udfordringer, som vi ikke bare kan overlade til den liberalistiske markedsfilosofi. Vi skal frem i skoen og sikre socialdemokratisk indflydelse.
 
 
De venligste hilsener
 
Niels Rasmussen
Svinget 8
6880 Tarm
97 37 20 93 eller 21 40 13 33
niels@niels-rasmussen.dk
www.niels-rasmussen.dk
 


Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 16.11.13 af  FErQeuPF
Replica Rolex Watches Fake Hublot Watches rolex replica watches for sale Fake Hublot Watches These watches are the most highly-priced of your whole lot and may price the producer up to $30 or additional to produce. What sets the Swiss Rolex Replicas aside is their amazing focus towards the small specifics that other individuals get incorrect or just ignore.
#2 | Skrevet den 04.01.14 af  utCumuzF
rolex for $80 It really is real that being a massive brand it"s appropriate to choose available on the market place value but nevertheless you will learn about the world wide net websites the location you"ll be able to learn reproduction wrist watches within a aggressive rates cheap replica watches for sale fake panerai watches . Over all http://www.actoverco.com/bvlgari/ , replica iwc watches sale there"s no compromise together with the good quality every single time you"re getting the watches from these internet site web-sites replica cheap watches . The sole make a difference which you have to contemplate treatment is the fact that you may perhaps have to guarantee the appropriate payment details and need to acquire in the proposed on the internet site web web site for higher help.