Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Der er 11 mio. kr. på vej til ældre

Skrevet d. 07-02-2016 |
Rss-feed
Værdighed: Politikere og FOA mødes for at drøfte hvordan 11 mio. kr. fra Folketinget skal udmøntes. I fjordkommunen kan der opstå strid om seks mio. kr.

af Poul Bülow, pob@jv.dk

Samtidig med, at regeringen sender millioner af kroner til Ringkøbing-Skjern, skal kommunen også formulere en værdighedspolitik.

 

Udgifter til ældre og handicappede i Ringkøbing-Skjern fik den store sparekniv i 2015. Så voldsomt, at politikerne har øget bevilliger i år -og i aftale om budget indgår, at eventuelle ekstra tildeling fra Folketing skal gå uden om de ældre og handicappede og direkte i kassen.

 

- Der er nogle, som regner med, at der skal gå seks-otte millioner i kassen. Men med de meldinger vi får fra brugere og personale lever ikke plads til, at ældre-og handicap-området skal afgive penge til øget erhvervsstøtte, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), Tarm.

 


Stort behov

 

Forleden havde sundhedspersonalets fagforening, FOA, inviteret social-og sundhedsudvalgets medlemmer til møde om udmøntning af velfærdsmillionerne.

 

- Der er et stort behov for at styrke plejen og ikke mindst sikre, at der bliver etableret flere aflastningspladser.

 

Hvad vi hører fra brugere og personale, må få den betydning, at vi sikrer et løft i normeringen. Det er varme hænder, vi har brug for, siger Niels Rasmussen, der glæder sig over at det er lykkedes at få kommunens Ældreråd og Handicapråd med i arbejdet om at formulere en værdighedspolitik og fordele pengene.

 


FAKTA Til sammenligning

 

Ringkøbing-Skjern har endnu ikke fordelt 11.328.000 kr.

 

fra regeringens værdighedspulje. I Herning Kommune er der allerede fordelt 14,8 mio. kr. Her er pengene blandt andet brugt til at sikre 21 ekstra års-stillinger i ældreplejen. Mens Ringkøbing-Skjern lukker plejehjem, så genåbner de i Herning hvor der også gives penge til ti ekstra aflastningspladser.

Gå tilbage til oversigten