Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Ældre står til at miste værdighed

Skrevet d. 27-12-2015 |
Rss-feed
Beslaglagt: Penge tiltænkt øget omsorg og service for ældre skal bruges til administration. Socialudvalg sender sagen tilbage til borgmesteren.

af Poul Bülow pob@jv.dk

Der lukkes plejehjem og spares på omsorg og service iplejen af de ældre i Ringkøbing-Skjern Kommune. Fra regeringen er der hen ved 10 mio. kr. på vej til den trængte ældresektor i landets største kommune, men når pengene fra Velfærdspuljen indbetales, vil byrådets økonomiudvalg beslaglægge 8,6 mio. kr.

 

De beslaglagte penge fra regeringens velfærdspulje skal i den kommunele kasse og blandt andet bruges millionerne til at ansætte nye administrative medarbejdere.

 

- Komplet urimeligt, lyder det fra Ældresagen, kommunens ældreråd og byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), Tarm.

 

- Adskillige års besparelser har ført til alt for mange eksempler på uværdig og utilstrækkelig pleje af svækkede ældre mennesker, lyder det fra direktør Bjarne Hastrup, Ældre Sagen, der vil forhindre landets kommuner i at score kassen, når regeringen udbetaler én milliard kr. fra velfærdspuljen.

 

Da beslaglæggelsen af pengene forleden var til behandling i byrådets socialog sundhedsudvalg, blev beslaglæggelsen afvist og sagen sendt retur til byrådets økonomiudvalg.

 

- Vi kan ikke tillade os blot at lægge pengene i kommunekassen og spare pengene op til andre formål, lyder det fra byrådsmedlem Niels Rasmussen.

 Gå tilbage til oversigten