Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Gamle Egvad skal fyldes med møller

Skrevet d. 27-10-2015 |
Rss-feed
Plan: Der skal sættes skub i planlægning af mere end 40 nye vindmøller. De 30 skal placeres i tidligere Egvad Kommune. SF'er ønsker mølleplaner sat på pause.

af Poul Bülow pob@jv.dk

Da nybagte Ringkøbing-Skjern kommune skulle tage stilling til hvor der skulle placeres vindmøller var alle medlemmer af byrådet på bustur. På vej gennem landskabet blev muligheder for at placere vindmøller drøftet og der blev skrevet en plan.

 

Siden har store økonomiske interesser rykket ved idealerne, og planen er lagt i arkivet. Forleden var en plan for placering af hen ved 40 nye kæmpevindmøller til debat i byrådets teknik-og miljøudvalg, og herfra er der klart politisk flertal for at der skal planlægges for vindmølleparker ved Brejning og en markant udvidelse af vindmølleparken ved Lønborg Hede, selv om byrådet tidligere har givet afslag på, der skal placeres møller i de to markante landskaber.

 

Fart på udbygningen Det politiske flertal i byrådet har tilkendegivet, at der skal sættes fart på udbygningen af vindkraften, og det gælder også rækken af vindmøller, som er foreslået placeret langs kysten fra Søndervig til Hvide Sande.

 

Ene mand mod vindmøller er SF'eren Niels Rasmussen, Tarm, der ønsker et midlertidigt stop: - Indtil der foreligger en samlet plan for, hvor mange vindmøller der skal opsættes for at nå det mål, som vi har fastsat i 2020-planen. Vi skal også vide hvor meget møllerne langs vestkysten kommer til at tælle i vores energiregnskab.

 

- Og så skal det være et krav, at der bliver lokal ejerskab til vindmøllerne, siger Niels Rasmussen.

 


FAKTA Fart på planer om møller

 

Hen ved ti megamøller i Velling Mærsk har første prioritet når der planlægges nye vindmøller i Ringkøbing-Skjern. Herefter følger møller i Sdr. Vium, Lønborg Hede, Holmen, Hejmdal-Påbøl, Knaplund og Brejning.

Gå tilbage til oversigten