Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Kurser i Innovationscenter

Skrevet d. 29-06-2015 |
Rss-feed

                                     

Deltid: Efter ministeriet to gange har afslået at placere uddannelser er det lykkedes Innovationscentret at blive vært for uddannelser på deltid. Stor lejer trækker sig.

To gange har innovationscentret i Skjern søgt Undervisningsministeriet om tilladelse til at være vært for videregående uddannelser.

 

Efter to afslag er det alligevel lykkedes at udnytte de mange kvadratmeter til uddannelser.

 

I første omgang udbydes fire deltidsuddannelser i henholdsvis produktion, ledelse, kommunikation og erhvervsøkonomi på akademiniveau i samarbejde med Erhvervsakademi MidtVest.

 

- Vi håber, at vi også snart får mulighed for at tilbyde egentlig videregående uddannelser på Innovest. De unge mennesker i kommunen flytter typisk til de større studiebyer østpå, når de har afsluttet deres gymnasiale uddannelse, og det kan være svært at trække dem tilbage til området, hvis de har skabt deres netværk i, udtaler Mette Hindkjær, daglig leder Innovest.

 

I fremtiden skal Innovest også huse kommunale kurser, idet det er besluttet at lukke den kommunale kursusbygning i Hanning.

 

- Det bliver skatteyderne og forbrugere, som skal betale driften af innovationscentret, fastslår byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF).

 


Til august

 

Innovest har, i følge Dagbladet, mistet en lejer, som havde udset sig 400 kvadratmeter.

 

Det er revisorvirksomheden Martinsen, som har opgivet at flytte fra det tidligere farveri i Østergade.

 

Innovationscentret melder klar til at åbne til august.

 

bü.

 


FAKTA Økonomien

 

Opførelsen af bygningen Innovest ved Ringvejen i Skjern koster cirka 140 mio.

 

Af byggesummen er det forbrugerne i Ringkøbing-Skjern Forsyning som investerer 93 mio. kr. Ringkøbing-Skjern Kommune, der har befalet byggeriet, vil investere indtægter fra salg af Byskolen. Den erhvervsdrivende fond har givet tilsagn om at investere 5 mio.

Gå tilbage til oversigten