Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Klippekort skal afmåle velfærd

Skrevet d. 07-06-2015 |
Rss-feed

Ældre: Nu kan ældre vælge mellem en tur i byen eller at få skiftet sengetøj. Et klippekort betyder ældre selv kan vælge.

Poul Bülow, pob@jv.dk

- Hvad kunne du tænke dig i dag. En tur i skoven eller rent sengetøj. Det spørgsmål skal 200 ældre, som modtager hjemmehjælp i Ringkøbing-Skjern tage stilling til Et nyt, særligt klippekort giver 13 timers valgfri hjemmehjælp i 2015 til en række af kommunens svageste ældre.

 

Mens kommunen sparer, kommer pengene fra regeringen.

 

- Kortet er en hjælp til borgere på 65 år eller derover, som i dagligdagen har brug for moderat eller omfattende hjælp, siger Dorthe Gammelgaard Jensen, leder af Myndighedsafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

- Det er en rigtig spændende ordning, som vi forventer os meget af. Med klippekortet giver vi en gruppe af de svageste ældre en stemme, hvor de selv kan bestemme, hvad de har behov for, siger formand for Social-og Sundhedsudvalget, Karsten Sørensen (A).

 

- Det her viser hvor langt vi er kommet ud. Vi lukker plejehjemspladser og skærer i personlig hjælp. Det er ikke bare på ældreområdet, men gælder også handicapområdet, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), Tarm, og understreger: - Vi er helt i bund, og vi er nået til et sted, hvor det er på tide at sige fra.

 


FAKTA

 


Klippekort på finansloven

 

Klippekortet består af 26 klip af hver en halv times varighed.

 

Har man lyst, kan man dog godt " spare sammen", så man eksempelvis hver sjette uge kan få tre timers hjælp i sammenhæng.

 

Pengene til ordningen kommer fra Finansloven 2015, hvor der blev sat 75 millioner kroner af til projektet. Fra 2016 og årene frem er der sat 150 millioner kroner af til projektet.

Gå tilbage til oversigten