Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Sats på biogas kan blive fuser

Skrevet d. 01-04-2015 |
Rss-feed

Byrådets afvisning af at undersøge satsning på biogas kan komme til at koste skatteydere eller forsyningens forbrugere 41,5 mio. kroner.

Poul Bülow pob@jv.dk

Fejl på fejl kan komme til at koste skatteborgere i Ringkøbing-Skjern 41,5 mio. kr.

 

Det står klart mens en plan for opførelse af de tre første biogasanlæg i en række er på vej til vedtagelse.

 

Byrådet satser alt på, at planen bliver båret igennem.

 

Uanset borgere kan påvise fejl i miljøvurderingen, får det næppe det politiske flertal til at ryste på hånden. Dertil er der for mange penge på højkant.

 

En plan om at opbygge et netværk af 30-40 decentrale biogasanlæg blev opfundet på et kontor i rådhuset, men da det stod klart, at der er stor risiko forbundet med decentrale biogasværker, hvor gylle pumpes i rør, og gas sendes i parallelt med naturgas til aftagere, blev projektet overgivet til Ringkøbing-Skjern Forsyning.

 


Uforståeligt

 

Nu har Energitilsynet imidlertid valgt at se på byrådets dispositioner, idet satsningen på at udvikle biogas med massiv kommunal støtte kan indebære en forvridning af konkurrenceforhold.

 

- Det var helt fint, at vi brugte en halv mio. kr. på at undersøge om biogas kunne være en god ide, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), Tarm, men understreger: - Men at investere 41,5 mio. kr. uden at have tjek på elementære forhold er komplet uforståeligt. Jeg frygter, at dette eventyr kommer til at koste forbrugerne rigtigt mange penge.

 


FAKTA

 


Millioner til kontorer

 

Byrådet har overdraget biogasselskabet til Forsyningsselskabet, som tillige fik pålagt at bygge Innovationscentret, og her blev kontorpladsen for halvanden medarbejder afregnet med en investering på 25 mio. kr.

Gå tilbage til oversigten