Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Byråd siger nej til økologi på fælled

Skrevet d. 31-12-2014 |
Rss-feed
 

Invitation fra øko-virksomheder er afvist. Byrådets miljøudvalg satser ikke på økologi. SF-medlem Niels Rasmussen er ene om at støtte økodrift.

Poul Bülow, pob@jv.dk

De kommunale arealer, på i alt 155 hektar, skal ikke drives økologisk. Fælleden skal ikke være økologisk, lyder beslutningen fra flertallet af medlemmer af byrådets teknik-og miljøudvalg.

 

- Byrådets flertal har lagt sig fast på, at vi skal være bæredygtige nær det gælder energi. Det er der ikke noget forkert i. Men flertallet ser sig blind på, at det skal være vindmøller og biogasanlæg over alt, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), der alene i byrådets teknikog miljøudvalg har stemt for, at kommunal jord omlægges til økologisk drift.

 

I begyndelsen af december var der politisk debat om der skulle stilles krav om, at lejere af kommunal jord skulle forpligtiges til økologisk drift. Midt i december var sagen atter på dagsordenen, og her var Venstre og Socialdemokrater enige om, at der ikke skal stilles betingelser om, at der skal være krav om økologisk drift.

 

- Jeg synes, at kommunen bør satse på at være bevidst om både energi og økologi, lyder det fra Niels Rasmussen, der på spørgsmål om hvorfor han ikke ønsker sagen til debat i byrådet svarer: - Der er solid sædvane for, at ting der ikke passer Venstre bliver afvist. Når Socialdemokraterne også står bag, er der ikke mulighed for at ændre beslutningen på et byrådsmøde.

 


FAKTA Økologi får kold skulder

 

Økologisk Landsforening ønsker, sammen med kommuner og landmænd, at få omlagt flere landbrugsarealer til økologi. Projektet er en målrettet indsats for at understøtte kommunernes eget arbejde med beskyttelsen af sårbare vand- og naturområder og regeringens grøn vækst plan.

Gå tilbage til oversigten