Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Flere marker skal bruges til økologi

Skrevet d. 10-12-2014 |
Rss-feed

  

Kommunalt ja: Ringkøbing-Skjern Kommune går med i et samarbejde for at få flere marker i naturfølsomme områder lagt om til økologi.

Anette Jorsal redaktion.tarm@jv.dk

Der er masser af landbrugsjord i Ringkøbing-Skjern Kommune, og der er også en hel del følsomme natur-og vandområder. Kommunen har netop nikket ja til at gå med i et samarbejde om at omlægge flere af disse naturfølsomme arealer til økologisk landbrug. Kommunen følger dermed flere andre kommuner, som har sagt ja til at deltage i samme projekt. Økologisk Landsforening har sammen med Arla, Thise Mejeri, Friland Food og Urtekram inviteret en række kommuner til at gå med i projektet, som støttes af både EU og Fødevareministeriet.

 

Landmænd i kommunen får tilbudt et gratis tjek i forhold til omlægning til økologi, og her gennemgår man både økonomi, bedrift og beskyttelse af natur og drikkevand. Nye tal viser, at eksporten af økologiske produkter er steget markant i de senere år.

 

- Vi er i SF glade for, at vi går med i samarbejdet. Det har stået højt på vores dagsorden, siger Niels Rasmussen, medlem af teknik-og miljøudvalget og tilføjer: - Vi mener, at kommunen bør stille krav til de arealer, som vi lejer ud i naturfølsomme områder, og på næste møde får vi et kort over de arealer, som kommunen ejer.

 

Kommunen har kontaktet Vestjysk Landboforening med henblik på et samarbejde.

Gå tilbage til oversigten