Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Sognepolitik kan afgøre spareaftale

Skrevet d. 28-10-2014 |
Rss-feed

 

                                      

Venstre trækker beslutning om lukning af plejehjem, og det bringer påny Hemmet Plejehjem i risiko for at blive lukket.

Poul Bülow pob@jv.dk

På en mark mellem Videbæk og Spjald var alle medlemmer af byrådet enige om, at der skal spares 77 pladser på plejehjem. Men mødet med vælgerne har fået Venstres medlemmer af byrådet til at ryste på hånden.

 

Onsdag er sagen om lukning af 77 pladser på kommunens plejehjem sat på dagsordenen for mødet i byrådets social-og sundhedsudvalg, men det bliver næppe sidste gang, udvalget skal drøfte sagen. Udvalgets formand, Karsten Sørensen (S), Vorgod, og næstformand Hans Østergaard (V), Videbæk, mødtes 10. oktober for at drøfte situationen politisk, men opstillede samtidig syv konkrete spørgsmål.

 

Men til mødet onsdag, 19 dage efter formands-og næstformandsmødet, er ingen af de syv spørgsmål belyst.

 

Det bliver således medlemmer af udvalget, som skal give forvaltningen besked på at oplyse spørgsmål som for eksempel: - Hvor mange borgere over 65 år er i perioden 2007-2014 flyttet fra land til by.

 

Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), forstår ikke de syv spørgsmål og siger: - Oplysningerne er i dag tilgængelige.

 

I et notat til mødet er Hemmet Plejehjem yderligere beskrevet som mulig truet af lukning. Til gengæld er der sået tvivl om Vorgod og Videbæk er de rigtige plejehjem at lukke.

 


FAKTA

 


Nedskæring aftalt i forlig

 

I august indgik samtlige 29 medlemmer af Ringkøbing-Skjern byråd et budgetforlig, som blandt andet betyder, at 77 pladser på plejehjem skal lukke. Siden vedtagelsen af budgettet er Venstre løbet fra aftalen med udtalelse om, at det er unødvendig at lukke 77 pladser.

Gå tilbage til oversigten