Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

SF splittet i støtte til møller på hede

Skrevet d. 18-09-2014 |
Rss-feed

Vindmøller som skabte et nyt flertal i byrådet. Nu skifter SF's gruppeformand holdning og vil sammen med Venstre sikre 13 nye møller på Lønborg Hede.

Poul Bülow pob@jv.dk

HEMMET: Det bliver SF's gruppeformand som sikrer, at der rejses yderligere 13 store vindmøller på Lønborg Hede.

 

- Længe har jeg gået og tænkt på situationen, men nu er jeg sprunget ud og støtter planen, siger SF's gruppeformand Peder Sørensen, der efter et møde med beboere i Hemmet er klar til at støtte en ny ansøgning til byrådet.

 

- Kloden sveder, og vi skal gøre noget. Så kan jeg ikke tage mig af, at der er naboer som to-tre kilometer borte ikke bryder sig om udsigt til vindmøllerne, siger Peder Sørensen, der mandag skal drøfte sin nye holdning med de to øvrige SF-byrådsmedlemmer og bestyrelsen for den lokale partiforening.

 

SF-byrådsmedlem Niels Rasmussen, Tarm, fastholder partiets linje og siger: - I forbindelse med konstituering af byrådet blev det aftalt, at der skal fastlægges nye retningslinjer for placering af vindmøller.

 

Vi har tidligere understreget, at vi gerne vil udbygge på land samt placere kystnære vindmøller.

 

- SF har hele tiden fastholdt, at naboer til vindmøller skal sikres erstatning så de er i stand til at flytte fra deres ejendom og købe en ny, siger Niels Rasmussen.

 

Peder Sørensen understreger, at forskellig holdning til vindmøller ikke betyder, at SF's gruppe sprænges.

 


FAKTA

 


Nyt flertal falmer

 

" Der bliver drevet omfattende lobbyvirksomhed for at plastre landskabet til med nye vindmøller", lød det fra SF i december 2013. Og i det nye byråd var Socialdemokrater, Kristendemokrater, Dansk Folkeparti, SF og Fjordlisten enige om at foretage en ny vurdering af hvor der skal placeres vindmøller.

Gå tilbage til oversigten