Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Skjern Å bliver piratnationalpark

Skrevet d. 10-09-2014 |
Rss-feed

   

Christian Baadsgaard chba@bergske.dk

Selvtægt er måske så meget sagt, men det er nu nok det begreb, der bedst kan dække over, hvad en sammenslutning af foreningerne Aktive Lokalsamfund i Skjern Å og VSV (Verden Set fra Vestjylland. red) nu gør.

 

Den 21. september udnævner de og åbner Skjern Å som nationalpark. Godt nok ikke med ministeriel velsignelse, men med logo og indvielse plus alt det andet.

 

»Vi havde det hele klar inden, og når politikerne ikke kan, så åbner vi den selv,« siger Carsten Ege Møller, der er kasserer i VSV, som står for små happenings.

 

Denne happening bliver en af de større.

 

Det bliver en indvielse helt efter bogen, og foreningen har til lejligheden fået tegnet et logo, der har påfaldende mange visuelle lighedspunkter med Nationalpark Thys logo, og det er også ganske bevidst.

 

Nationalpark-navnet snupper de også uden at blinke.

 

Pirat-nationalparken, som Carsten Ege Møller godt vil betegne den, skal sætte debatten i gang igen.

 

»Vi kunne godt ønske, at der kom noget mere gang i det igen. Alle sidder og peger fingre af hinanden,« konstaterer Carsten Ege Møller, der har 1200 medlemmer bag sig.

 

Blandt modtagerne af invitationen er også Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening. Han er udmærket klar over, at det er en happening, men når det så er sagt, trækker han også noget på skulderen.

 

Han vurderer også, at der blandt landboforeningens medlemmer godt kan være nogle, der bliver stødte over det, og Søren Christensen understreger, at foreningen ikke har ændret holdning.

 

Skal man med, så skal det være frivilligt, og som det ser ud nu, har medlemmerne ingen nytte af at have landbrugsjord med i en eventuel nationalpark.

 

Byrådsmedlem Niels Rasmussen, der i årevis har været stærk fortaler for en nationalpark, er omvendt ganske begejstret for initiativet.

 

»Da jeg så mailen tænkte jeg, at det er godt, at der også er borgere, der er utålmodige,« siger Niels Rasmussen.

 

Netop stilstanden i processen finder Niels Rasmussen problematisk.

 

»Jeg synes ikke at der sker ret meget. Nu står vi der og hvem skal så tage teten? Jeg synes det er fedt, at der er nogle, der tager initiativ,« siger Niels Rasmussen.

Gå tilbage til oversigten