Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Protest fra ældres pårørende er væk

Skrevet d. 18-05-2014 |
Rss-feed

Stigende utilfredshed med forhold på Egvad Plejehjem hvor protestskrivelse endnu ikke er besvaret.

Poul Bülow, pob@jv.dk

TARM: Blandt pårørende til beboere på Egvad Plejehjem har der gennem mere end et halvt år været erklæret utilfreds med den service og omsorg ansatte er i stand til at yde.

 

- Oplevelsen er, at der er alt for lidt personale. For de svageste ældre betyder det, at de er efterladt og har mangel på elementær pleje og omsorg, lyder det i flere henvendelser til Jydske-Vestkysten.

 

- For et halvt år siden blev der skrevet en protest, som mange pårørende stod bag.

 

Den sendte vi til kommunen, men vi har aldrig fået et svar, siger Helga Lunde Pedersen og fortæller: - Der er ældre som gerne vil spise for sig selv, men det er der ikke tid til.

 

- Generelt er der stor utilfredshed med, at der er få medarbejdere, sjældent afløsning ved sygdom, samt at de ansatte er tvunget til at tage sig af beboere, som kræver næsten al deres opmærksomhed, fortæller Helga Lunde Pedersen som JydskeVestkysten mødte hvor andre pårørende og ældre bekræfter synspunktet.

 

Ledelsen af Egvad Plejehjem er udskiftet siden protesten blev afsendt. Ingen steder i kommunens åbne postlister eller i social-og sundhedsudvalgets dagsorden ses protesten at optræde.

 

- På det kommende møde i social-og sundhedsudvalget vil jeg bede om en redegørelse, siger det lokale byrådsmedlem Niels Rasmussen, (SF), Tarm.

 


FAKTA

 


Færre ansatte på plejehjem

 

Et underskud på 1.118.000 kroner på driften af Egvad Plejehjem skyldes højt sygefravær og 10 afskedigelser samt brug af afløsere. Ledelsen af hjemmet vil samle fem afdelinger i tre enheder. Der bliver sparet på kontoen for vikarer.

Gå tilbage til oversigten