Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Mølleplaner gik i byråd ved en fejl

Skrevet d. 19-03-2014 |
Rss-feed

Fadæse: Elementær jura blev glemt af borgmester og kommunaldirektør. Nu skal sag om 20 vindmøller og tre forsøgsmøller gå om. Tvivl om sager atter når frem til byrådet.

Poul Bülow pob@jv.dk
Det var en fejl af de helt store, at sagen om 20 vindmøller ved Lønborg Hede og tre møller ved Lyne i går blev sat på byrådets dagsorden.
Sagen havde været drøftet på et møde i rådets økonomiudvalg, og her var der lige mange stemmer for planerne, som der var imod.
- Når der er stemmelighed, så bortfalder en sag, lød det belærende fra byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) i byrådets debat efter, borgmesteren havde annonceret, at han og socialdemokraterne havde aftalt at tage sagerne af byrådets dagsorden.
- Der var en del usikkerhed og forvirring, det må jeg som borgmester og kommunaldirektøren tage på vores kappe, lød det fra Iver Enevoldsen (V).
- Vi er blevet misinformeret, fastslog socialdemokraternes gruppeformand Karsten Sørensen i debatten.

Tilbage i udvalget
Men sagen om de to vindmølleplaner slutter ikke, selv om der var stemmelighed i økonomiudvalget. Nu skal sagen i udvalget. Det forklarer borgmesteren i et svar til viceborgmester Kristian Andersen (KD), der spurgte ind til proceduren: - Hvad sker der nu, skal sagen genbehandles i økonomiudvalget, og kommer de så tilbage på byrådets dagsorden? - Det er en ny behandling i økonomiudvalget og så derfra, lød borgmesterens svar.

FAKTA En sag for tilsynsrådet
Kan et forslag, der ikke har fået flertal i et byrådsudvalg genoptages, når der af den ene eller anden grund er mobiliseret et flertal for planen. Svaret på spørgsmålet afgør, om byrådet igen vil se punkter om 20 vindmøller ved Lønborg Hede og tre vindmøller ved Lyne på dagsordenen.Gå tilbage til oversigten