Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Ældre snydt for pleje ved regnefejl

Skrevet d. 19-12-2013 |
Rss-feed
12 millioner: Fejl i afregning betyder, atbeboere på ældrecentre ikke har fået den pleje, som de var lovet. Flertal i byrådets udvalg afviser at rette fejlen.

Poul Bülow pob@jv.dk

I jagt på besparelser har forvaltningen i Ringkøbing-Skjern fundet en regnefejl, som betyder, at beboere på ældrecentrene er blevet » snydt « for pleje-og bistand i mange timer, svarende til 12 millioner lønkroner.

- Utroligt. Og det har fundet sted over flere år, fortæller byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF), Tarm. Han er medlem af byrådets social-og sundhedsudvalg.

Da udvalget i går havde sagen på dagsordenen lå der en protest fra Ældreråd, som opfordrer byrådet til at rette op på miseren og sikre, at den politisk afmålte normering kan genoprettes allerede næste år.

JydskeVestkysten forsøgte efter udvalgsmødet at få en kommentar fra formand Bent Brodersen (V), men han var ikke at træffe.

- Men udvalget sagde nej, siger Niels Rasmussen og fortæller: - Det betyder, at det nye udvalg, som tiltræder ved årsskiftet, skal finde 12 millioner - hertil kommer et lignende beløb som er en overskridelse på udgifter til pasning af ældre der udskrives fra sygehus.

- Samtidig skal social-og sundhedsudvalget bidrage i den jagt på en halv milliard kroner, som det afgående byråd opgav at tage stilling til., siger Niels Rasmussen, der kalder det afgående byråds behandling af budgettet for: - Flugt fra ansvar. I stedet for at tage beslutning blev tilfældige borgere inviteret til studiekreds.


FAKTA Liste over ældre snydt for pleje

Når de rigtige timelønninger og tillæg beregnes i en model hvor der, som hovedregel, er en bemanding på 0,75 ansat for hver ældre beboer, er regnefejlen for ældrecentre på 8 mill. kr., hjemmeplejen 3 mill. kr. og hjemmesygeplejen 1 mill. kr.Gå tilbage til oversigten