Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Vælgerne gav Venstre tæsk for vindmøller

Skrevet d. 21-11-2013 |
Rss-feed

Der er massiv stemmeflugt fra Venstre i områder med møller, og Fjordlisten nåede en plads i byrådet. Claus Meiner sikrer S et mandat, og Niels Rasmussen redder valget for SF.

Poul Bülow pob@jv.dk

Vælgerne gav Venstre en lussing af de helt store. Ved valget i går mistede partiet sit absolutte flertal i Ringkøbing-Skjern Byråd.

 

Og der imødeses, at Iver Enevoldsen ( V) nu forhandler en konstituering med Dansk Folkeparti og Kristendemokrater.

 

Også på hjemmebane, i Hvide Sande var der tilbagegang for borgmesterpartiet, men det var i Hoven, Sønder Vium og Hemmet, vælgerne vendte Venstre ryggen.

 

- Vi er rigtigt godt tilfreds, selv om vi havde håbet på to mandater, siger Niels Najbjerg, Tarm, der var med til at stifte Fjordlisten.

 

- Vi fik brudt Venstres monopol.

 

De Konservative står til at miste et mandat, men det tilhørte Claus Meiner, som efter valget i 2009 skiftede til Socialdemokraterne. Det ser således ud til, at Claus Meiner har sikret sig genvalg.

 

SF, der har indkasseret stor tilbagegang i en række kommuner, holder de tre mandater i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det glæder byrådsmedlem Niels Rasmussen, Tarm, der siden valget i 2009 blev smidt ud af Socialdemokratiet, fordi han ikke ville stemme sammen med Venstre.

 

Kristendemokraterne vinder ét mandat, og det glæder byrådsmedlem Kristian Andersen, Tarm: - Vi har opnået en tilgang på tusind stemmer, og det er noget vi glæde os over.

 

- Vælgerne har helt klart opfattet os som et politisk parti med et bredt program, siger Kristian Andersen.

 

Borgmester Iver Enevoldsen ( V) mener ikke, nederlaget er fortjent, men er klar til at forhandle med Dansk Folkeparti og Kristendemokrater.

 

Forhandlinger, som blev indledt i aftes, efter stemmetallene var kendt.

 Gå tilbage til oversigten