Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

»Fyr konsulenter og lav en drømmeplan«

Skrevet d. 14-11-2013 |
Rss-feed

Visioner. Politikerne mangler visioner, mener advokat Lotte Bliddal, der opfordrer dem til at tage på seminar for at tænke stort.

Anne-Mette Skaanning skaa@bergske.dk
Flere end en tredjedel af vælgerne i Ringkøbing-Skjern har endnu ikke besluttet, hvor de vil sætte deres kryds til kommunalvalget om syv dage.
En af tvivlerne er advokat Lotte Bliddal. I går gav hun politikerne en peptalk og et godt råd, der måske kan sikre dem nogle af de løse stemmer.
Det skete på Dagbladet og partiernes andet vælgermøde hos Vestjysk Industrilakering.

Tag på drømmeseminar
»Det kan godt være, at I har løsningerne på mange af de udfordringer, vi står overfor i kommunen. Men I er nødt til at fortælle os andre, hvad I vil,« lød det fra advokaten.
For at være sikker på, der for alvor kommer fart på de gode idéer, kunne Lotte Bliddal godt tænke sig at sende det nye byråd på et drømmeseminar.
»Fyr konsulenterne -det er et spareråd -og brug så tiden på at lave jeres drømmeplan for 2020. Så skal vi nok hjælpe jer med at sparke røv,« lød den kontante opfordring.
Lotte Bliddal har fat i noget at det rigtige, når det handler om de gode idéer.
»Vi kunne være meget bedre til at tænke ud af boksen.
Man bliver hurtigt viklet ind i de konkrete politiske udfordringer, men det er ikke fordi, jeg mangler idéer« siger Kristian Andersen ( KD).

Kinestere til Vestjylland
Fra hoften kunne kan godt tænke sig at sætte en mål om at skaffe 1000 kinesiske overnatninger til Ringkøbing-Skjern inden alt for længe.
»Kineserne er vilde med mink, så hvorfor skulle de ikke besøge vores kommune.
Jeg kunne også godt tænke mig, at vi lavede jobrotation, så alle skal have et sabbatår, hvert syvende år. Det ville give arbejde til en masse mennesker, og andre ville få den tid, de savner,« siger han.
Niels Rasmussen ( S) erkender, at de gode idéer nogle gange bliver kvalt i den politiske proces, og derfor kunne det være en god idé at sætte mere tid af til de vilde visioner.
»De gode idéer bliver klemt i dag, fordi vi har så mange udfordringer,« siger han.
Borgmester Iver Enevoldsen ( V) mener, at der bliver arbejdet en del med visioner i byrådet, og han har flere eksempler på visioner, der er omsat til politiske handling.

Der er gode idéer
»Ringkøbing-Skjern Kommune har sat fiberbredbånd på dagsordenen, vi har også taget initiativ til at samarbejde med 11 kystkommuner for at udvikle turismen. Ringkøbing K-projektet, der ikke bare handler om bosætning, men om at gå helt nye veje for at sikre den, er også et godt eksempel,« siger han.
Borgmesteren erkender, at det visionerne kunne fylde mere.
»Vi holder temamøder, hvor der er plads til at udvikle muligheder.
Men der er også andre ting i den politiske debat, som vi også skal tænke på. Og jeg er jo den eneste fuldtidspolitiker i kommunen, de andre skal passe deres job ved siden af, så vi kan ikke bare fylde kalenderen med temamøder.
Men som som jeg nævnte, så bruger vi altså også tid på at tænke nyt,« fastslår Iver Enevoldsen ( V).Gå tilbage til oversigten