Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Flere klager over Forsyningen

Skrevet d. 22-10-2013 |
Rss-feed

Statsforvaltningen modtager ikke kun klager over Forsyningens rolle i Innovest fra politiker Niels Rasmussen.

Carsten Bille Petersen cape@bergske.dk
SKJERN: Mens repræsentanter fra konsortiet bag Innovest og entreprenørvirksomheden Hansen & Larsen sidder og forhandler om millionerne i selve byggekontrakten til Innovest, fortsætter klagerne.
Lokalpolitiker Niels Rasmussen ( SF) har været i både Statsforvaltningen - der har opgaven med tilsyn af kommunerne - og i Forsyningssekretariatet med sine anker over konstellationen med Ringkøbing-Skjern Forsyning som den bærende finansielle kraft bag projektet.
Det har indtil videre ikke givet noget resultat, men Niels Rasmussen er ikke den eneste, der sender klager af sted.
Bjarne Dyrberg fra Tarm har også bedt Statsforvaltningen om at se nærmere på forskellige aspekter af projektet.
Han undrer sig over flere ting. Dels har han svært ved at forlige sig med, at Ringkøbing-Skjern Forsyning er i gang med at bruge i omegnen af 100 millioner kroner på at få Innovest stablet på benene. Samtidig stiller han et stort spørgsmålstegn ved kommunens rolle i forløbet. På den ene side er kommunens finansielle medvirken højere end den, der offentligt kommer til udtryk. Og på den anden side er der den manglende åbenhed omkring forløbet.
»Det krænker mig virkelig som borger, at kommunen er så snu,« siger han om kommunens arbejde med at finde så mange smuthuller som muligt i bestræbelserne på at få gennemført byggeriet.
Tilbage ved Ringkøbing- Skjern Forsyning stiller Bjarne Dyrberg også et stort spørgsmålstegn ved, om bestyrelsen arbejder, for det den skal.
»I mine øjne varetager bestyrelsen ikke forbrugernes, men Ringkøbing-Skjern Kommunes interesser,« fastslår Bjarne Dyrberg.
I sin klage til Statsforvaltningen hæfter han sig blandt andet ved, at Forsyningens bestyrelse ikke koncentrerer sig om sit hovedformål.
»Det burde være Ringkøbing- Skjern Forsynings fornemste opgave at levere et godt produkt til konkurrencedygtige priser. Det findes ulogisk, at bestyrelsen nu i stedet vil fremme uddannelse og erhvervsudvikling på bekostning af forbrugerne ved at investere 120 millioner kroner i et innovationshus,« skriver Bjarne Dyrberg blandt andet i sin klage.
Statsforvaltningen har endnu ikke reageret på klagen fra Bjarne Dyrberg.
»I mine øjne varetager bestyrelsen ikke forbrugernes, men Ringkøbing-Skjern Kommunes interesser.
BJARNE DYRBERG, afsender af klage til Statsforvaltningen.Gå tilbage til oversigten